Preokretom u finišu utakmice Zvezda stigla do pobede

Vodila je Igokea tokom celog meča, imala je i 12 poena prednosti na šest minuta pre kraja, ali je Zvezda ponovo pokazala pobednički mentalitet i fenomenalnom odbranom preokrenula rezultat i slavila sa 80-85.

cirbes

Silno motivisani domaćin je pred svojim navijačima krenuo silovito protiv favorizovanog rivala. Vodila je Igokea 13 poena prednosti u prvoj četvrtini, igrali su odlično a isticali su se Haslep i Dzouns. Vodili su celu utakmicu, a na šest minuta pre kraja utakmice imali su igrači Igokee imali su 12 ponea prednosti ali onda se probudila crveno-bela mašinerija. Zaustavili su Igokeu, kontrolisali defanzivni skok, igrali odličnu odbranu a poenima Jake Blažića na asistenciju Čarlsa Dzenkinsa prvi put su poveli na utakmici, u 39. minutu na semaforu je stajalo 78-79. Do kraja utakmice Zvezda je povećala prednost i savladala Igokeu sa 80-85.

Najbolji igač Crvene Zvezde na ovoj utakmici bio je Maik Cirbeš koji je postigao 18 poena, a 12 od tih 18 postigao je u četvrtoj četvrtini. Nekoliko puta je davao poene uz dodatno slobodno bacanje, a sa linije slobodnih bacanja bio je nepogrešiv. Uz Cirbeša najviše su se istakli Jaka Blažić sa 14p i Nikola Kalinić 14p, 8sk te Dzenkins sa 10p.

U timu Igokee najbolji je bio Haslep sa 18p, a pratili su ga Dzouns sa 17p i Bunić sa 13p.

Komentari