Preprodaja crno-belih

Definitivna potvrda je stigla, Stefan Šćepović i Sreten Sretenović su u korejskom Busanu. Pored Nemanje Tomića koji je otišao u tim iz prestonice Turske – Genčlerbirligi i Gorana Lovrea u Persepolisu, najpopularnijem klubu u Iranu, ispada da su svi zimski transferi Partizana završili u Aziji.

Šćepović je je ponikao u timu, da bi se posle mnogo pozajmica i selidbi obreo i u dresu nacionalnog tima, nakon čega je pristupio matičnom klubu. Upečatljivo je ostalo njegovo nesnalaženje sa odbranom kiparskog AEL-a u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje, ali je na domaćem planu ostvario znatno bolji utisak, pa iz tima odlazi kao najbolji strelac “crno-belih” u prvenstvu. Nakon samo šest meseci, njegovo krstarenje svetom se nastavlja na dalekom istoku, Busan mu je već deveti klub od kako je postao profesionalac pre pet godina. Stariji od braće Šćepović za nekoliko dana puni 23 godine.

Sreten Sretenović je doveden da zaigra u tandemu sa bugarinom Ivanovim, ali taj tandem nije zaživeo iz prostog razloga što je Miloš Ostojić odlično iskoristio svoju minutažu i nametnuo se kao idealan partner u zadnjem redu. Poput Stefana Šćepovića, ovaj stameni Čačanin je promenio dosta klubova, nakon igranja u: Srbiji, Portugaliji, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji i Sloveniji, nastaviće karijeru u Busanu.

Partizan je ovakvim poslovanjem popravio svoj finansijski saldo, zaradivši na igračima koji su samo šest meseci bili pod ugovorom sa klubom, to je nastavak dobre prodaje od prošle godine, kada su zaradili na Vladimiru Jovančiću (leta 2011. godine došao iz Rada, nakon pola godine prodat znatno skuplje u J.Koreju).

Ako se uzme u obzir da je sa ovih prostora, specijalista za prodaju na Korejsko tržište poznati menadžer Fahrija Šekularac, onda nije ni nerealno da Predrag Počuča, igrač albanske Bese, koji je takođe pod ugovorom sa Šekularcem, uskoro pojača zadnju liniju Partizana.

Što se odlazaka tiče, sve je glasnija priča da će otići Ivanov, a u transfer spekulacijama već nekoliko puta bio je spominjan Medo Kamara, dok mladi Lazar Marković više nije stidljiv kao što je nekada bio u najavama da želi da ode u Čelsi. Pored nabrojanih, već pomalo zaboravljeni Zvonimir Vukić je slobodan u izboru nove sredine.

Komentari