Printezis sa zvukom sirene doneo plasman u polufinale

Sa zvukiom sirene Jorgos Printezis srušio je snove Katalonaca i odveo svoj tim u polufinale najelitnijeg takmičenja. Olimpijakos je slavio rezultatom 71:68 (16:17, 13:20, 21:13, 21:18) i zakazao je susret sa CSKA iz Moskve na finalnom turniru Eurolige.

PRINTEZIS

Kompletnim tokom utakmice timovi su se smenjivali u vođstvu, a Barselona je sa prednošću od četiri poena ušla u završnicu. Minut i četrnaest sekundi pre kraja utakmice vodila je Barselona, 61-65, a tada je odgovornost na sebe preuzeo Vasilis Spanulis dok je na drugoj strani glavni bio Navaro. Na pet sekundi do kraja utakmice Olimpijakos je imao poen prednosti, Navaro je sa linije slobonih bacanja bio polovičan, a onda je na scenu stupio fantastični Jorgos Printezis. Izveden je čeoni aut, Spanulis je primio loptu dodao je loptu do Slukasa koji je uočio slobodnog Printezisa na trojci. Lopta je stigla do Printezisa koji je “pocepao mrežicu” i tako svom timu doneo prolaz na finalni turnir Eurolige.

Vasilis Spanulis je postigao 17p, 5as, Jorgos Printezis je ubacio 14p uz 3sk, a Vangelis Mancaris je ubacio 11p uz 2sk i 3as. Bolji od ostalih u Barseloni bili su Ante Tomić 13p, 7sk, 1as, Tomaš Satoranski je dodao 12p, 7sk, 3as, 2ul a Aleks Abrines je dodao 11p, 2as, 1as, 2ul.

Komentari