Prioritet reflektori, a stadioni pod vodom: Najmanja kiša problem za fudbal u JSL

Postavljanje novih refletkora, već dugi niz godina je prioritet broj jedan za Fudbalski savez Srbije. Iako već godinama pokušavaju, čelnicima lige još nije pošlo za rukom da reflektori zasjaje na svim stadionima u Srbiji. A postavlja se pitanje, da li je uopšte najveći prioritet za savez postavljanje reflektora?

Naime, u susret četrnaestom kolu JSL u Srbiji je u većini mesta celog dana padala kiša koja je natopila terene. Sve utakmice odigrane su, uprkos neljudskim uslovima za igru na nekim stadionima.

Jedan od njih je derbi meč ovog kola koji se igrao u Pazaru. Novi Pazar na Gradskom stadionu dočekao je ekipu Partizana, trenutno prvi tim našeg prvenstva. Uslovi za igru nisu bili baš najbolji. Što potvrđuje fotografija nedugo pred početak meča.

Foto: Mondo.rs

Da ovo nije izolovan slučaj govori stadion u Subotici na kome je ove sezone meč Spartak – Jagodina prekinut na poluvremenu, zbog nemogućnosti nastavka igre u datim uslovima. Taj meč ponovljen je nakon dvadeset i četiri časa i slavila je domaća ekipa.  Na istom stadionu mečevi su i ranije odlagani zbog potopljenog terena.

Foto: Novosti.rs

Prošle sezone BSK Borča na svom terenu trebalo je da dočeka Partizan, meč se nije odigrao, jer je kiša pokvasila ceo teren, lopta nije mogla da odskače. Takvih slučajeva nažalost postoji još u domaćem fudbalu. Pa se jasno trebamo upitati, da li je prioritet na svim terenima postaviti reflektore, kako bi mečevi mogli da se igraju u večernjim časovima ili je potrebno prvo omogućiti ekipama da svoje mečeve sa sigurnošću odigraju,  a tek posle, možemo misliti o večernjim terminima. Jer džaba nam reflektori, fudbal nam i dalje stoji u mraku.

Foto: Novosti.rs

 

Komentari