Pročikevič: Ja sam žrtva u ovoj situaciji

Prenosimo Vam saopštenje pomoćnog trenera Radničkog iz Niša, Vladimira Pročikevića u vezi događaja u kome se tvrdi da je pomenuti član stručnog štaba Radničkog fizički napao novinara niških “Narodnih novina”, Dušana Jocića.

Klub se već u saopštenju obratio javnosti povodom ovog slučaja.

Poštovani,

Obraćam se Vama, predstavnicima medija u vezi nemilog dogadjaja 5. aprila, tekuće godine na superligaškoj utakmici izmedju FK Radničkog iz Niša i FK Javor Matisa, odigranog na stadionu Čair. Proteklih dana je u medijima jedna od glavnih vesti je bila sukob izmedju novinara Narodnih novina iz Niša, Dušana Jocića i mene, Vladimira Pročikevića, pomoćnog trenera FK Radnički iz Niša. U želji da se čuje i moja strana priče, u duhu slobodne reči i stavljanja tačke na ovu situaciju, osvrnuću se na  istu. Pomenuti predstavnik medija, se toga popodneva  nakon odigrane utakmice našao, u restriktivnom prostoru stadiona Čair, iako mu obzirom da nije član protokla nije mesto u tom delu. Subjektivnog sam mišljenja da, nije bio propust organizacije, već samovolja čoveka koji je smatrao da ima prava da bude deo ekipe i da pre svojih kolega dobije izjave od aktera utakmice. Obratio sam mu se, jer  sam u toku dan saznao da je imao poverljive informacije iz svlačionice našeg tima. Kao jedan od predstavnika klupe stručnog štaba, smatrao sam da nije u redu da ubuduće koristi podatke koji su krucijalni i mogu da poremete atmosferu tima i samu predstojeću utakmicu. nakon razmene reči, u kojoj naglašavam da nije bilo psovki i bilo kakvog govora mržnje, Dušan Jocić je desnom rukom u predelu vrata nasrnuo na mene. To mi je poremetilo ravnotežu, i krenuo sam da padam na ledja, pa sam se mašući rukama se oslobodio njegovog pritiska. Na sreću, imali smo svedoke koji su odmah prišli ne bi li smirili situaciju. Gospodinu Jociću to nije bilo dovoljno, pa je odlučio da mi zapreti pred svima ozbiljnim rečima, koje ne želim da citiram, jer smatram da nisu relevantne jer nisu karakterisale početni sukob. Nakon nemilog dogadjaja, gospodin Jocić tvrdi da je otišao u hitnu pomoć da mu se saniraju nepostojeće povrede, iako je samo dvadesetak minuta kasnije vidjen u obližnjem kafiću , kako od strane mene, tako od strane igrača i stručnog štaba FK Radničkog.

Obzirom, da je ovaj dogadjaj poprimio razmere koje ne priliče sportskim radnicima, u želji da se čuje i moja strana priče, jer “živa reč” je ipak u ovim momentima bitna, kako zbog mog zanimanja, a i zbog primera svim fudbalskim radnicima, akterima i igračima. U mom dosadašnjem radu, a bio sam član  par superligaških klubova  i klubova Prve lige Srbije, želim da poručim svim profesionalcima i kolegama u fudbalu da ovo nije način da komuniciramo. Posao predstavnika medija je da dobiju informacije, a naš da im pružimo adekvatne i pravovremene podatke. Mi smo tu zbog vas, jer ste vi naša spona sa publikom i navijačima, a nadam se da ste i vi tu zbog nas. U nadi, da ćemo ubuduće pametnije i primernije komunicirati, srdačno Vas pozdravljam.

 

Vladimir Pročikević, član stručnog štaba FK Radnički Niš.

 

Komentari