Protiv Japana još jedan oproštaj fudbalske legende, Dejana Stankovića

Reprezentaciju Srbije u petak od 17.30h očekuje prijateljski meč protiv selekcije Japana. Taj susret nema neki takmičarski značaj, ali pojedini igrači ne misle tako.

Zoran Tošić, Nemanja Matić i Dušan Tadić rekli su da u meču sa Japanom neće biti opuštanja, Naime oni žele da se na najlepši mogući način Dejan Stanković oprosti od nacionalnog dresa.

“Oni su fantastična ekipa, predvodi ih moj saigrač iz CSKA-a, Honda. Glavni je igrač u oba tima. Biće zanimljivo gledati ga i igrati protiv njega. Ujedno mi je i drago da ću igrati na Dekijevom oproštajnom meču” – istakao je Zoran Tošić.

Nemanja Matić je istakao: “Stanković  mi je bio jedan od idola u detinjstvu. Velika mi je čast što ču biti akter utakmice koja će ostati upisana zlatnim slovima u anale našeg fudbala.”

“Odlična su reprezentacija. Među prvima su obezbedili plasman u Brazilu. Meč u Novom Sadu doživljavamo kao takmičarski, jer bi svaki drugi pristup bio tragičan po nas” – istakao je Dušan Tadić, akter prethodne prijateljske utakmice u Osaki, aprila 2010. godine.

Bivši kapiten Dejan Stanković kaže da jedva čeka meč u Novom Sadu i da se oprosti od reprezentacije na svečani način. Stanković oblači dres po 103. put i postaće rekorder po broju odigranih utakmica. Savo Milošević je do sada igrač sa najviše nastupa. Nacionalni dres je oblačio 102 puta.

“Daću sve od sebe, kao što sam i uvek davao. Nekada je bilo dovoljno, nekada nije. Sa zadovoljstvom sam uvek oblačio dres bez obzira na kojem mestu je bila reprezentacija.” – izjavio je Dejan Stanković novinarima u Staroj Pazovi.

Novinari su bivšeg kapitena “Orlova” pitali, šta misli o selektoru Mihajloviću ?

“Mihajlović bi trebalo da ostane, jer je napravio dobru generaciju. Sad se tek vidi plod njegovog rada. Koliko poznajem fudbal mislim da će ova selekcija otići na Evropsko prvenstvo u Francusku.”         

 Nekadašnji igrač Crvene Zvezde, Lacija i Intera debitovao je u dresu tadašnje Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998.godine. Stanković je i jedini fudbaler koji je učestvovao na na tri Svetska prvenstva, 1998. u Francuskoj, 2006. u Nemačkoj i 2010. u Južnoj Africi. Pored toga bio je i učesnik Evropskog prvensta u Belgiji i Holandiji 2000. godine. 

Što se tiče reprezentacije Japana oni su ozbiljan tim od kako ih je preuzeo italijan Alberto Zakeroni. Igraju lep i taktički savršen fudbal.

Fudbalski savez Srbije pustio je karte u prodaju za ovaj meč i za utakmicu protiv Makedonije, četiri dana kasnije u Jagodini. Cena se kreće od 300 do 800 dinara.

Komentari