Provokacija ili izgovor za izgredništvo?! – Vulin isprovocirao navijače Pazara?

Drugi incident navijača Novog Pazara u ovoj nedelji viđen je na stadionu u Novom Pazaru, gde je istoimeni klub dočekao Crvenu zvezdu. Ponovo su viđene nemile scene poput onih u Kruševcu. A kao i pre nekoliko dana, navijači Pazara tvrde da su isprovocirani.

Aleksandar Vulin, ministar zadužen za  Kosovo i Metohiju u vladi Republike Srbije, došao je na Gradski stadion u Novom Pazaru kako bi pružio podršku klubu za koji navija – Crvenoj zvezdi. Prilikom njegovog ulaska u svečanu ložu stadiona  navijači plavo-belih videli su provokaciju. Domaći navijači sa zapadne tribine najpre su počeli da negoduju, a potom su gađali stolicama pripadnike Žandarmerije koji su okružili Vulina. Strasti su na kraju ipak smirene i nije bilo većih nereda, a na stadionu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Navijači Novog Pazara pokazali su na današnjem meču da se vode dvostrukim aršinima jer tvrde da “svako ima pravo da nosi ono što želi, te da je pravo izbora sa kakvim će motivima bilo koji navijač da dođe na utakmicu” (bio on navijač Pazara ili drugog tima). Sada isti ti “borci za ljudska prava”  negoduju zbog toga što je navijač Zvezde došao sa motivima kluba da bodri svoj voljeni klub.

Komentari