Prva pojačanja za jaču “Vošu”

Vojvodina je nakon silnih odlazaka koji su izazvali nezadovoljstvo navijača krenula u drugom smeru.

Na nedavnoj konferenciji za štampu, sportski direktor kluba, Zoran Pavlović najavio je pojačanja koja će novosadske crveno-bele možda načiniti čak i snažnijima nego jesenas. Danas se ostvaruje delić onoga što je najavio, klubu su pristupili Lazar Veselinović i Milko Novaković, radi se o iskusnim igračima kojima je zajedničko to da su i rođeni Novosađani.

Lazar Veselinović će po dobrim stvarima moći da pamti prošlu godinu, u dresu kulskog Hajduka prošle sezone mrežu je pogodio čak 17 puta i našao se na drugom mestu liste strelaca JSL. Letos je prešao u Dinamo iz Minska, a u beloruskom velikanu je odlično počeo sezonu, praktično je sam iz kvalifikacija za Evropa ligu izbacio zagrebačku Lokomotivu. U prvenstvu istočnoevropske zemlje nije briljirao tako da je povratak u Novi Sad nova prilika da pokaže svoje umeće.

Milko Novaković je ponikao u mlađim kategorijama “Voše” i već u nekoliko navrata bio prvotimac, kao debitant 2006-07 i u sezoni 2010-11. U međuvremenu je nosio dres: Cementa, Sloge Temerin, Banata, Novog Sada, Mogrena, Videotona, Metalca, Grblja, Javora, BSK Borče. Sada u Novi Sad stiže iz moldavske prestonice u kojoj je nosio dres Dačije. Na reprezentativnom planu, još u vreme dok je igrao za Mogren postao je mladi reprezentativac Crne Gore. Kuriozitet je da iskusni štoper danas puni 26 godina.

Komentari