Prvi golovi Smedereva u JSL

Fudbalski klub Smederevo, doživeo je letos velike promene. Nakon odustajanja višegodišnjeg sponzora, kompanije US Steel, ne samo od fudbala, već i od srpske privrede, “Oklopnici” su neko vreme bili izdržavani iz gradskog budžeta.

Klub je preuzela nova uprava, na čelu sa Žarkom Pavlovićem i Dragoljubom Lekićem koji su bili finansijeri Kragujevčana, kao i estradnim menadžerom Rakom Marićem. Tokom leta 2012. načinjjen je veliki rez, iz kluba je otišlo oko 20 igrača, a došlo je 25 pojačanja. Na mesto trenera, umesto dudogodišnjeg šefa struke Dragana Đorđevića, stigao je Aleksandar Janjić.

Najavljivane su evropske ambicije, a prvi remi sa Vojvodinom u Novom Sadu (0:0) je to opravdao. Usledio je šok na domaćem terenu, protiv Javora (0:5). Stabilnost kluba se pokazala u sledećem gostovanju, još jedan nerešen rezultat (0:0) na Banjici, protiv, ove godine vrlo dobrog Rada. U susretu protiv Novog Pazara, oba tima su gostovala na Požarevačkom vašarištu. Kao i što je uobičajeno kada Smederevo igra na nekom terenu izuzev svog, bilo je 0:0.

Usledio je poraz na otvaranju “Čaira” u Nišu, spektakularnim golom Kolarevića u spektakularnoj atmosferi – prvi primljen gol na gostovanjima. Nakon Radničkog iz Niša, na red je došao i kragujevački.

Prvi susret dve podeljene uprave “šumadinaca” počeo je bombastično. Prošlogodišnji prvi strelac lige, Darko Spalević je zatresao mrežu u prvom minutu. Na početku drugog poluvremena, za Smederevo je gol postigao momak koji je već sedam godina u klubu, kapiten Dejan Živković. Nakon kontre, jedna lopta je došla do njega, rutinski šut i pogodak, bio je i prvi udarac domaćeg tima na gol. 

Nakon toga, počeo je triler, golman domaćina Mladen Živković je načinio prekršaj za najstrožu kaznu, penal je izveo Spalević, ali neprecizno – zatresao je prečku. Najlepši momenat meča i sigurno jedan od lepših do kraja prvenstva viđen je u 83. minutu, Dejan Živković je uhvatio golmana Radničkog “na spavanju” i lobovao ga sa gotovo pola terena.

Ipak, tu nije kraj, gosti su krenuli svim silama da izvuku makar bod. Simovićev pokušaj sa distance je zaustavio golman Smedereva, ali pravo na nogu Miloškoviću, koji poravnava rezultat na konačnih 2:2.

Komentari