Rad izveo jači tim protiv Zvezde nego protiv Partizana – Nikolić neosnovano negodovao

Nedelja za nama donela nam je fudbalsku buru, Partizan je svega nekoliko sati bio izjednačen na tabeli sa najvećim rivalom, samo do meča Crvene zvezde i Rada. Taj meč podjednaku pažnju izazvao je i kod navijača Zvezde ali i Partizana. Zvezda večeri bio je trener “Građevinara” Stevan Mojsilović koji je oštro reagovao na komentare trenera Partizana, a nekadašnjeg stratega tima sa Banjice, Marka Nikolića o eventualnom odmaranju nekolicine prvotimaca, koje je uoči meča najavio Mojsilović.

Priličnu buru izazvala je reakcija trenera Rada nakon meča koji je osuo oštru paljbu po Nikoliću. Naime, Nikolić je pre meča na Marakani prokomentarisao najavu Mojsilovića o eventualnom odmaranju nekolicine prvotimaca, što je izazvalo oštru reakciju Mojsilovića nakon meča sa Crvenom zvezdom.

– On je ćelavi prepotenko. Bolje mu je da gleda svoja posla, da spusti nos. Od kada je preuzeo Partizan, preti, bavi se svim i svačim, samo ne svojim poslom – izjava je Mojsilovića

Utakmica.rs analizirala je sastave Fudbalskog kluba Rad koje su igrale protiv Zvezde, odnosno Partizana

U Utakmici 19. kola JSL protiv ekipe Partizana na stadionu Obilića, koja je završena rezultatom 2:4, izvedeni su sledeći sastavi.

U 27. kolu protiv Crvene zvezde na Marakani, koja je završena rezultatom 2:0 Rad i Crvena zvezda izašli su u sledećem sastavu.

Kao što je Nikolić insinuirao, razlike postoje, međutim, uvidom u statističke parametre prvotimaca lako se može zaključiti da je Rad koristio sedam istih igrača: Danilović, Knežević, Lazevski, Rodić, Gnjatić, Raspopović i Injac su oba meča počeli kao starteri, Radivojević je protiv Partizana počeo od prvog minuta, a na “Marakani” ušao umesto povređenog Injca u 37. minutu. Ostali starteri na Vračaru bili su Kolunija, na čijem je mestu zaigrao Ćirković koji je zapravo standardniji u timu. Srećkovića nekadašnjeg igrača Zvezde je na stadionu u Ljutice Bogdana je zamenio Brana Milošević, kapiten i najbolji igrač Rada u prolećnoj polusezoni. Pozajmljeni igrač Partizana, Dejan Babić koji takođe ne igra u vrhunskoj formi bio je starter protiv “crno-belih”, a njega je zamenio mladi reprezentativac Urošević. Jedini igrač koji ima bitnu ulogu u timu sa Banjice a da nije igrao na stadionu zvezde je Andrija Luković, ali on nije nastupio ni protiv Partizana ovog proleća.

Kada se podvuče crta, činjenice govore da je medijski istup Marka Nikolića “pucanj u prazno”, odnosno ako i postoje neke neregularnosti, to svakako nije sastav “Građevinara” prethodnog vikenda.

Komentari