Rad nastavlja u dobrom ritmu, nedostajala samo realizacija

Fudbaleri Rada odigrali su treću pripremnu utakmicu za novu sezonu, ovoga puta protivnik je bila ekipa koja se vratila u elitu ruskog fudbala Mordovija, meč je odigran u Mađarskoj. “Građevinari” su pružili odličan otpor Mordoviji, za potpuni utisak nedostajao je samo gol u mreži protivnika.

Foto: fkrad.rs

Početnu inicijativu, doduše jalovu imali su igrači iz Rusije, sve do devetog minuta minuta kada je  nakon centaršuta Lukovića lopta je došla do Raspopovića, koji ju je poslao pored gola. U nastavku meča usledilo je nekoliko obećavajućih napada Rada ali je odbrana Mordovije bila na mestu. već u 25. minutu golman tima sa Banjice Boris Radunović stavljen je na iskušenje ali je odličnom odbranom sačuvao mrežu Rada. Deset minuta kasnije pripretio je Bajić ali se ovoga puta pokazao golman ruskog tima Košenkov.  U 39 minutu Andrija Luković je izveo slobodan Udarac, Košenkov je odlično reagovao i sačuvao svoj gol, Veselinović je poslao loptu iznad prečke.

Ni nastavak meča nije davao utisak da se radi o prijateljskom meču, na obe strane isticale su se odbrane. Lomić i Njase pokušali su da brzim pasovima ugroze gol Rada, ali bez uspeha. U 54. minutu ponovo je Luković bio opasnost po gol Košenkova ali nedovoljno za promenu rezultata.

Na kraju meča odlični Rad može da žali što iz ovog meča nije izašao kao pobednik, mreže su mirovale na obe strane Rad  – Mordovija 0:0

Komentari