Rad novim dresom u nove pobede!

Fudbaleri Rada su u vidu garniture dresova sa kojima su počeli sezonu, odbacili sve neuspehe iz prvog dela prvenstva. Veoma optimistični članovi uprave i igrači ulivaju osećaj sigurnosti navijačima sa Banjice, koji bi najmanje želeli da se naredne sezone “druže“ sa navijačima drugoligaša. Novu godinu i drugo poluvreme ove sezone počinju u novim “uniformama“ i sa novim igračima čija reputacija ne dozvoljava ispadanje iz elite.

Pored igrača koji su u jesenjem delu igrali u svetloplavim dresovima, boje Rada će u narednom periodu braniti pet novih igrača, Tripković, Marković, Radivojević, Ožegović i Lazevski.

Jedno od najvećih “pojačanja“ tima sa Banjice jeste novi i znatno ambiciozniji predsednik, Vladimir Savić je na promociji pojačanja i dresova bio kratak i jasan:

“Naš jedini cilj je opstanak, svojim trudom ćemo se založiti da borba za ostanak u eliti bude što lakši“.

Još je dodao da će se srpska, fudbalska, publika vratiti na tribine, pogotovo zbog simbolične cene karata za meč na Banovom brdu, 100 dinara.

“Nadam se da će tribine biti popunjene i da će preovladati svetloplava boja“

Nove igrače će predvoditi novi trener, Sale Jovanović, koji je na pitanje novinara o taktici rekao da Rad mora igrati napadački ako želi opstanak. Janković je još rekao:

“Omladinska škola našeg kluba svakogodišnje izbacuje talente i dobre igrače, te bi prava šteta bila da se oni ne razvijaju na pravi način, u Superligi. Dali smo sve od sebe na pripremama, uradili smo sve što je bilo u našoj moći… Sve aktivnosti su usmerene ka opstanku i daćemo sve od sebe da ga obezbedimo.“

Janković se osvrnuo i na meč sa Čukaričkim koji će se odigrati u subotu:

Čukarički je ozbiljan tim kojeg čine ozbiljni i veoma profesionalni ljudi. Imaju dobre igrače i uslove, favoriti su al nam tradicija ne dopušta da se predamo. Od krvi smo i mesa baš kao i oni, lopta je okrugla, idemo na pobedu!“

Sa predsednikom i trenerom je pred objektivima kamera i fotoaparata bio i kapiten Brana Milošević, koji se kratko osvrnuo na pripreme i iskušenja u narednom periodu u Superligi.

“Pripreme su protekle odlično, u drugi deo šampionata ulazimo spremni i orni da se sa prvog ligaškog meča u 2014. vratimo sa tri boda“.

Nekadašnji bek aktuelnog šampiona, Aleksandar Lazevski, je rekao da mu je jako drago što je došao u Rad i kako bi velika fudbalska nepravda bila da tim sa Banjice ispadne.

Nakon promocije novih potpisanika, usledio je glavni deo okupljanja “sedme sile“ i FK Rada u restoranu “Rad“, promocija dresa. Potpuno novi i veoma moderan dizajn će u narednom periodu biti zaštitni znak ovog kluba, a lepoti dresova su doprinele tri devojke koje su obučene u nove tri garniture dresova Rada. “Nadam se da smo pogodili afinitete naših navijača, dresovi oslikavaju lepotu fudbala i prožeti su dugom i slavnom istorijom našeg kluba“ – zaključio je novi predsednik Rada, Vladimir Savić.

Rad će drugi deo sezone otvoriti na Banovom brdu protiv vrlo neugodne ekipe Čukaričkog, ali činjenica da sa priprema u Beograd donose samo jedan poraz (8 utakmica, 4 pobede, 3 nerešene i jedna izgubljena) dodatno ohrabruje igrače Saleta Jankovića pre velike borbe za opstanak u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi naše zemlje.

FOTO: fb.me/fcrad

Komentari