Radenović i Blažić – Došli smo u veliki klub (VIDEO)

Crvena zvezda Telekom je na spektakularan način predstavila nove dresove i igrače koji će ih nositi u sezoni 2013/2014. Razumljivo, najveću pažnju od svih igrača privukli su Ivan Radenović i Jaka Blažič. Radenović zbog toga što je najnovije pojačanje crveno-belih, a Blažič zbog odličnih partija koje je pružao na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u dresu Slovenije.

Ivan Radenović je u razgovoru istakao da se sa čelnicima kluba brzo dogovorio oko uslova saradnje:

– Drago mi je da sam došao u jedan veliki klub. Vratio sam se nazad u svoju zemlju, sa velikom željom da radim sa ovim momcima, sa stručnim štabom i sa svima u klubu. Sinoć sam imao prvi trening, ne mogu da pričam još o svojim očekivanjima. Biće teško, igramo tri bitna takmičenja ove godine, mnogo utakmica. Sve što mogu da obećam je veliki rad i trud, ne samo mene već i mojih novih saigrača – istakao je Radenović, a potom nastavio u jednom dahu:

– Svi znamo kakvo je takmičenje Evroliga. Naša grupa je jako teška, a na nama je da damo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Kao dete sam išao na Zvezdine utakmice, poslednjih nekoliko godina sam pratio ekipu preko televizije i mogu da kažem da sa velikim uzbuđenjem čekam prvu utakmicu pred Delijama – konstatovao je igrač koji zadužio dres sa brojem 14.

Nije tajna da je fantastična podrška koju navijači pružaju ekipi Crvene zvezde bila jedan od razloga zbog kojih je Jaka Blažič odlučio da obuče crveno-beli dres:

Zvezda ima mnogo navijača. Takođe, mnogo ljudi koji rade u klubu, rade sa srcem. I mi igrači moramo isto tako nastupati, sa srcem. Moramo znati da se borimo za veliki klub, za sve oko nas. Jedva čekam da počnem sa treninzima, a i sa utakmicama. Imao sam dva dana pauze, dosta sam se odmorio, jedino sam još malo psihički umoran. Došao sam u nov klub, uzbuđen sam i jedva čekam da se uključim u rad – entuzijastično je izjavio Blažič, pre nego što je prokomentarisao izazove koji su pred ekipom:

– U subotu imamo poslednji test pred početak sezone, posle toga idemo na put. Prvo gostujemo Širokom, potom Igokei. Na tom putu ćemo imati više vremena da se upoznamo, mislim da je to odlično, jer kad dođemo nazad u Beograd očekuje nas početak Evrolige. Imamo vremena, ako svi budemo 100% mentalno prisutni na treninzima, mislim da ćemo biti spremni za prve utakmice – zaključio je Blažič koji će u novoj sezoni nositi dres sa brojem 11.

Komentari