Radnički duel u Šumadiji

Radnički 1923 na “Čika Dači” dočekuje imenjake

Do pre nekoliko godina bilo bi čudo da vidimo dva tima iz “uže” Srbije da igraju meč u okviru najboljeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, ali danas od 13 časova imaćemo priliku da gledamo utakmicu u kojoj se sastaju timovi sa istim imenom, istom godinom osnivanja i za obe ekipe je imperativ – pobeda.
Domaći Radnički 1923 ovu utakmicu dočekuje sa 15. mesta i sigurno je da Kragujevčani moraju da pobede kako bi “preskočili” BSK iz Borče i makar na kratko izašli iz opasne zone. Nišlije, njihovi današnji rivali nisu poraženi u poslednja tri kola i u Kragujevac dolaze sa željom da taj niz i nastave.
Trener Kragujevčana ima velikih problema sa timom, dosta je povređenih igrača a suspenziju je zaradio i Marko Mirić nakon incidenta u Novom Pazaru.
Što se tiče “Reala”, ni kod njih nije situacija bolja, klub je u finansijskim problemima ali tim je zabeležio bolli start u nastavku šampionata i pod “trenerskom palicom” Saše Mrkića u Kragujevac idu po pobedu.
Radnički 1923 i Radnički iz Niša su se u svojoj istoriji sastali devetnaest puta, Radnički 1923 je slavio šest puta, sedam puta je bilo nerešeno, a šest pobeda je zabeležila ekipa iz Niša.
Danas treba očekivati solidno popunjen stadion “Čika Dača” jer je uprava kluba odlučila da omogući besplatan ulaz na stadion i tako podstakne publiku da u što većem broju podrži svoju ekipu.

Da podsetimo, pre utakmice na kapijama stadiona biće postavljene kutije u kojima će ljudi dobre volje moći da ubace novac za pomoć petogodišnjem Janku Stefanoviću koji boluje od cerebralne paralize.

Komentari