Radnički Niš kroz prizmu statistike

 

Za razliku od prethodne godine, Nišlije nisu padale ispod pete pozicije od samog starta prvenstva.

Timska statistika

Pobede su ostvarili u šest navrata, na svom stadionu protiv imenjaka iz Kragujevca na samom startu prvenstva, kao i Slobodu, Voždovac i Čukarički. U gostima, savladali su trenutne davljenike: Rad i Donji Srem.

Ono što ih je koštalo boljeg plasmana su remiji, Radnički ih je imao isto koliko i pobeda – čak šest. Igrali su nerešeno sa četiri favorita u prvenstvu: Partizanom, Crvenom zvezdom, Vojvodinom i Jagodinom, sve u Nišu, na gostovanju su uzeli po bod od Javora i Napretka.

Čvrsti tim sa „Čaira“ je doživeo svega tri poraza, prvi u petom kolu od OFK Beograda, osim toga, pobedili su ih Spartak i Novi Pazar – sva tri poraza doživeli su na gostovanjima.

Postigli su ukupno 16 golova, za razliku od prošle godine kada je Škuletić briljirao, nisu imali izrazitog strelca i njihov napad je davao tek nešto više od gola po meču.

Sa druge strane, jesenas su imali najbolju odbranu u ligi, primili su deset golova, prvi tek u 385. minutu od početka novog prvenstva, na Karaburmi.

Minutaža

Formacija „Meraklija“ se jasno ističe kada se pogleda koliko je ko igrao jesenas, više od hiljadu minuta na terenu su proveli redom: Branko Pauljević (jedini igrao svih 15 mečeva), Aleksandar Jovanović, Vladan Pavlović, Dušan Kolarević, Saša Stojanović, Milan Ćulum, Petar Jovanović i Sead Hadžibulić, osim njih redovno su igrali Miloš Živković, Miloš Petrović i Aleksandar Kesić, Radoš Bulatović iako nije igrao u prvih 11, ima značajno veću minutažu od ostalih, a dokazao se i golovima. Određeni doprinos su dali i Aleksandar Trišović, Marko Ljubinković, Ivica Jovanović i Vladimir Milenković. Strahinja Petrović, Bratislav Pejčić, Vladan Binić, Uroš Delić i Stefan Marković su igrali dosta manje, u igru nisu ulazili: Miloš Perić, Aleksandar Simov, Stefan Marković i Milutin Ivanović.

Golovi

Kao što smo već spomenuli, izraziti strelac je ono što nedostaje ovom timu, fleke su vadili defanzivci. Najefikasniji igrač u crvenom bio je iskusni Stojanović sa četiri gola, sledi desni bek Pauljević sa tri, a štoper Bulatović je postigao dva, isti broj kao i napadač Hadžibulić. Po jednom su se upisali: Živković, Petar i Aleksandaar Jovanović, Kolarević i Trišović.

Asistencije

Za golove saigrača su se po dva puta pobrinuli: Aleksandar i Petar Jovanović, Stojanović kao i Milenković,  po jedna asistencija je upisana Bulatoviću, Pavloviću, Pauljeviću, Ćulumu, Trišoviću i Ivici Jovanoviću.

Kartoni

Nišlije se nalaze u vrhu listi žutih i crvenih kartona. Najviše puta je požuteo Ćulum – čak šest, Bulatović pet, Petar Jovanović četiri, Živković tri, Pauljević, Kolarević, A.Jovanović, Stojanović i Trišović po jednom. Rezervni golman Nenad Filipović ima jedan, baš kao i Pavlović, M.Petrović, Binić, Pejčić i S.Petrović.

 

(FOTO: Južne vesti)

 

 

Komentari