Radnički Niš: Neka policija kazni zločince, kome smeta istorija grada?!

Pre samo nekoliko meseci, čelnici grada, kluba i navijači Radničkog iz Niša sa ponosom su otkrili spomenik bogate istorije Radničkog, koji je na inicijativu navijača postavljen iza zapadne tribine. Pre dva dana sve prave ljubitelje Radničkog i sporta u Nišu dočekale su neprijatne vesti, table koje su u okviru projekta “9 sadnica za 9 decenija Radničkog” postavljene, oskrnavljene su od strane, za sada nepoznatih počinioca. Usled tog nemilog događaja čelni ljudi Radničkog, oglasili su se saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

“U Radničkom ne žele nikoga da prozivaju jer je na niškoj policiji, kojoj je slučaj prijavljen, da pronađe i kazni počinioce.

Nikome u Fudbalskom klubu iz Niša i ljudima bliskim klubu nije jasno kome su i zašto smetale table na kojima je ispisan deo istorije ovog grada.

Table i sadnice su bili poklon navijačke grupe koja je želela povodom 90. rođendana kluba da pokloni nešto što je trebalo da ostane za sve generacije i da pokazuje dugu i bogatu tradiciju “Reala sa Nišave”.

Na tablama su bili ispisani najvažniji događaji tokom 9 decenija koliko Radnički postoji, a table su bile ispred sadnica koje je klub dobio u okviru akcije “9 sadnica za 9 decenija”.”

Komentari