Radnički Niš: “Pisanje današnjeg “Sporta” je izmišljotina, Ćulum nije dao izjavu”

Nakon teksta koji je osvanuo u dnevnom listu “Sport” pod naslovom “Ćulum: Saša, izvini” Fudbalski klub Radnički izdao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti:

“U Fudbalskom klubu Radnički svi su u šoku povodom članka koji je danas (5. marta 2014. godine) izašao u dnevnom listu “Sport”, potpisan inicijalima B.P. U članku pod nazivom “Ćulum: Saša, izvini!” nalazi se izjava koju je navodno dao Milan Ćulum, igrač Radničkog.

Kolektiv Radničkog je primoran da reaguje i demantuje navode da je fudbaler Milan Ćulum dao tu izjavu i da je uopšte primio poziv dopsinika “Sporta” iz Niša gospodina Bogdana Perunovića (B.P.).

U izjavi koja je objavljena u “Sportu” se navodi da je Milan Ćulum rekao: “Izvinjavam se Saši Iliću, on je poslednji igrač na kog bih nasrnuo, ali u žaru borbe sve se dešava, mada nikoga nisam zakačio. Ninkoviću ne priliči da se onako ponaša, pogotovo što je nosio traku na ruci.”

Kao prvo, nesmotreni start, pre gužve na terenu nakon koje su Milan Ćulum i Nikola Ninković dobili crvene kartone u meču sa Partizanom, igrač Radničkog je načinio nad igračem Nikolom Drinčićem, a tada je kapiten crno-belih Saša Ilić već izašao iz igre.

Da je izjavio ovo gore navedeno, Milan Ćulum bi znao nad kim je bio start.

Stvarno je začuđujuće što je dopisnik jednog tako uglednog sportskog lista, sa najdužom tradicijom u Srbiji, bio prinuđen da sam napiše izjavu fudbalera Radničkog, bez pozivanja igrača ili nekog u klubu.

Odgovorno tvrdimo da predstavnici medijskih kuća do sada nisu imali problema sa dobijanjem izjava ili intervjua od bilo kog fudbalera ili člana stručnog štaba Radničkog jer postoje pravila ponašanja i jedno od njih je da je kontakt sa novinarima obavezan. Ukoliko neko od igrača ili predstavnika stručnog štaba nije u mogućnosti da se javi na poziv novinara, u svakom trenutku je dostupan portparol kluba čiji je zadatak da obezbedi.

Ovo mogu da potvrde mnoge medijske kuće i njihovi novinari.

Štetu koju je izazvao dopisnik Sporta iz Niša nisu pretrpeli samo Radnički i Milan Ćulum, već i druge medijske kuće koje su prenele ovu izjavu, ali i sportska javnost u Nišu i šire.

Povodom svega što se desilo, a išlo je na štetu fudbalera Radničkog Milana Ćuluma, ali i celog kolektiva, Fudbalski klub Radnički traži od Dnevnog lista Sport da suspenduje svog dopisnika iz Niša Bogdana Perunovića sa izveštavanja o Radničkom da se greške ne bi ponovile i da bi čitaoci “Sporta”, ali i druge medijske kuće, imale tačne i proverene informacije o Radničkom. Ljubica Stojanović, portparol Fudbalskog kluba Radnički iz Niša”

Komentari