Radnički Niš predstavio pojačanja

Fudbalski klub Radnički iz Niša predstavio je nova pojačanja, na prozivci u pres sali sportskog centra Čair predstavljeni su:  Ivan Pejčić, Saša Marjanović, Aleksandar Kosorić, Dragan Jelić, Kajo Sančez, Petar Đuričković i Ibrahim Gaj. Dok je osmo pojačanje Miloš Krstić opravdano bio odsutan i ekipi će se priključiti narednih dana.

Svi igrači složili su se da su došli u klub sa velikom tradicijom, ne mogu da obećaju plasman, ali obećavaju da će svim srcem pokušati da izbore Evropu.

Prvi se medijima obratio povratnik u redove Niškog kluba, Ivan Pejčić:

– Odradili smo dobre pripreme, pred nama je teška polusezona, gostujemo svim konkurentima, atmosfera je fenomenalna, svi smo se uklopili, ima još uvek mesta za napredak, do početka sezone, pokušaćemo da svoju igru dovedemo do savršenstva. Rekao je povratnik u redove Nišlija Ivan Pejčić.

Aleksandar Kosorić dolazi iz Iraka, oduševljen je klubom:

-Presrećan sam dolaskom u klub sa bogatom istorijom, najviše me je privukla ambicija kluba za izlazak u Evropu, atmosfera u klubu je super, na nama je da pružimo maksimum. Rekao je Kosorić.

Dragan Jelić tvrdi da je brzo došao do dogovora sa klubom:

Kasnije sam došao na pripreme, ali ambicija kluba me je brzo privukla, nije trebalo puno da se dođe do dogovora, igramo za Evropu, možemo još da napredujemo, ali verujem da će se kockice sklopiti do početka prvenstva. Rekao je Jelić.

Saša Marjanović se vraća u rodni grad, iz Moldavije, gde je branio boje Šerifa:

Posle dužeg vremena igram u svom rodnom gradu, vrlo mi je drago zbog toga, nadam se da ćemo zajedničkim snagama doneti mnogo radosti navijačima, vrlo sam srećan i drago mi je što mogu u svom rodnom gradu da radim ono što volim. Rekao je Marjanović.

Još jedan povratnik obratio se medijima, Petar Đuričković došao je na pozajmicu iz Crvene zvezde:

-Veoma mi je drago što mogu da igram u klubu u kom sam ponikao, došao sam zaobilaznim putem, ali verujem da ću moći da pomognem Radničkom, rekao je Đuričković.

Uz obećanje da će veoma brzo naučiti Srpski, predstavljen je i Kajo Sančez, Brazilac koji je u Radnički došao na preporuku Ramba Petkovića:

Pre svega, izvinjavam se što ne znam Srpki, obećavam da ću naučiti. Zahvaljujem predsedniku, koji mi je ukazao poverenje, igraću sa dosta dobrih igrača. Svi igrači su prijateljski nastrojeni i puno mi pomažu, mislim da uz dosta truda možemo da osvojimo šampionat. Sa dosta optimizma rekao je Kajo Sančez.

I Na kraju medijima se obratio Ibrahim Gaj, možda i najzvučnije od svih pojačanja:

Pre svega, izvinjavam se što pričam na Engleskom, pet godina nisam bio u Srbiji. Došao sam da igram, obećavam da ću se podrediti timu, daću svoj maksimum da bude spreman za početak sezone. Rekao je Gaj.

Dragoljub Bekvalac dosta očekuje od novih igrača:

-Zahvaljujući našem mladom i ambicioznom predsedniku imali smo uslove poput najboljih Evropskih ekipa. Trudili smo se da to na najbolji način iskoristimo. Došlo je dosta dobrih fudbalera u ovom prelaznom roku, nadam se da će nam pomoći da ispunimo naš primarni cilj, a to je plasman u Evropu. Sve ćemo učiniti da obezbedimo izlazak u Evropu. Doveli smo neke iskusne igrače, koji će odmah zauzeti mesto u prvom timu, ali i neke mlade, koji će u budućnosti biti temelj našeg tima. Rekao je Bekvalac.

Darko Bulatović je sa ponosom istakao da je Radnički izmirio sva dugovanja i da prelazni rok može bez problema da privede kraju:

-Prisustvo medija govori da radimo baš ono što se od nas očekuje, odradili smo i pripreme i prelazni rok iznad naših mogućnosti. Zahvaljujem se treneru Dragoljubu Bekvalcu koji se trudi da Radnički vratimo gde mu je i mesto. Želim da vas obavestim da je iz Fudbalskog Saveza Srbije stigao faks, Radnički je izmirio sve obaveze, sada su se stvorili svi uslovi da privedemo kraju prelazni rok. Sa Bojanom Đorđevićem, smo napravili reprogram duga, za razliku od njega naš nekadašnji trener Aleksandar Ilić podneo je zahtev za suspezniju Radničkog, nisu imali strpljenja za klub koji je njima mnogo dao. Rekao je predsednik UO Radničkog, Darko Bulatović.

Danas se pojavila još jedna informacija, Radnički iz Niša mogao bi da dobije još jedno pojačanje, nekadašnji fudbaler Rada Uroš Vitas, fudbaler Genta, mogao bi da dođe u Radnički kao pozajmljeni igrač do kraja sezone.

Komentari