Radonjić – Barselona je favorit ali mi želimo pobedu

Pred sutrašnji meč, 11. kola Eurolige, između Crvene Zvezde i Barselone, Dejan Radonjić je održao konferenciju za novinare. Najavio je veliku borbu, a etiketu favorita dao je katalonskom timu.

Radonja

“Kao i svake godine Barsa je kandidat za sam vrh Evrope. Prvu fazu su odigrali jako dobro, a onda su krenuli da se suočavaju sa problemima sa povredama. Baš zbog toga su upisali možda i neke neočekivane poraze u Top 16 fazi, ali igrači su se oporavili i ušli su u veoma dobar ritam. Imaju puno iskustva i kvaliteta. Poseduju igrače koji su dugo godina na evropskoj sceni, ali imaju i izuzetno mlade igrače kao što je na primer Hezonja koji je buduća evropska zvezda. Barselona ima na raspolaganju sjajan roster i sastav pun kvalitetnih igrača i na unutrašnjim i na spoljnim pozicijama. Nadam se da ćemo uspeti da pariramo Barseloni koja je pre početka meča stavljena u poziciju favorita. Ipak, moraće da pokažu to na terenu, a mi ćemo pred našim navijačima i nošeni energijom sa tribina pokušati da kao najmlađa ekipa napravimo iznenađenje.  Spremamo se kao i za sve duele ove sezone. Ne osećamo pritisak. Imali smo situaciju da smo imali skor 1-7, ali sam i tada rekao da ćemo u svaki meč ući sa namerom da pobedimo. To se neće promeniti bez obzira gde igramo i protiv koga”, rekao je glavni trener Crvene Zvezde, Dejan Radonjić.

KK Crvena zvezda još jednom apeluje na navijače da navijaju fer i sportski, bez upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava, kao i bez ubacivanja bilo kakvih predmeta u teren jer će u tom slučaju klub biti žestoko kažnjen, a to bi bio veliki udarac za budzet Crvene Zvezde.

Komentari