Radonjić: Od punog Pionira nema većeg motiva!

Do kraja grupne faze druge runde Evrokupa, košarkaši Crvene zvezde imaju još jedan meč. Sutra će od 19.15 gost u pioniru biti ekipa Nižnjeg. Iz kluba su pozvali navijače da dođu u što većem broju, ali i apelovali na sportsko navijanje jer čak i manji incident može doneti kaznu koja znači prazne tribine ili domaćinstvo negde izvan Beograda u duelu osmine finala kontinentalnog takmičenja.

Dejan Radonjić, trener osvajača kupa pred duel sa ruskim timom je rekao:

– Ostao nam je još jedan meč u ovoj rundi, mi i Nižnji smo obezbedili prolaz dalje, a oni su jedini koji su nas savladali. Ne razmišljamo o nekoj osveti, ali želimo da iskoristimo prednost igranja u Beogradu, pred našim navijačima i ostvarimo pobedu.

Protivnik za poštovanje. – Nižnji ima odličan tim, pre svega u šuterskom smislu, a dovođenjem Luka Babita za drugu fazu dobili su i kvalitet više. Bez obzira na sve, uz podršku naših navijača, zanima nas samo pobeda. Zdravstveni bilten je dobar, računam na sve, tako da se nadam da ćemo takmičenje u ovoj fazi dovršiti na primeren način.

Jedno novinarsko pitanje odnosilo se na činjenicu da je klub u žestokom kalendarskom ritmu, a bliži se i derbi sa Partizanom. Radonjić je istakao da to ne menja ništa i bez kalkulacija ulazi u duel sa Nižnjim.

– Nama ne treba dodatna motivacija za ovaj duel, dovoljno je što izlazimo na parket “Pionira”, pred našim navijačima.

Da li imate svoje “favorite” za osminu finala sa grupom koj se ukršta sa Vašom?

– Svaki rival iz te grupe je za respekt, ali još uvek nije poznato ni kaav će epilog biti i ko će proći dalje, sa koje pozicije. Veliki broj utakmica ste odigrali u poslednje vreme, da li je teško odmoriti sastav? – Raspored nam jeste zgusnutiji u poslednjih 15 dana, ali sezon je naporna od prvog dana, tako da trenutni napori nisu nešto vanredno. Rekao je Dejan Radonjić.

Komentari