Radonjić: Poraz od Makabija nije realan pokazatelj naše igre

Ubitačnim šutem za tri poena Makabi je naneo drugi poraz Crvenoj zvezdi u Evroligi. Ekipa iz Tel Aviva je u prepunoj Nokija areni iz 28 pokušaja van linije 6,75, čak 15 puta bila precizna i upravo tim oružjem je višestruki šampion Izraela pobedio izabranike Dejana Radonjića.

Makabi je je opravdao ulogu favorita, a strateg crveno-belih posle meča je rekao:

– Čestitam Makabiju na pobedi. Odigrali su izvanredno u fazi napada. Fantastično su šutirali za tri poena, imali su čak 54 odsto šuta van linije 6,75. Takođe, treba istaći da su uspeli da naprave veoma dobar balans spoljašnje i unutrašnje igre što je njihov napad činilo još efikasnijim. Do 18. minuta smo uspevali da to korektno kontrolišemo, ali poslednjih minut i 15 sekundi prvog poluvremena Makabi je uspeo zahvaljujući našim greškama da napravi osetnu razliku i stekne prednost koja nije bila realan pokazatelj snaga na terenu. Međutim, na startu drugog poluvremena Makabi je ponovo odlično služio šut za tri poena. Na taj način su stekli osetniju razliku što im je omogućilo da kontrolišu dešavanja dešavanaja na parketu – rekao je Radonjič.

Iako je Makabi u jednom trenutku imao 26 poena prednosti Radonjićevi izabranici se nisu predali, pokazali su karakter pa su uspeli da značajno ublaže poraz:

– Pokušali smo da uradimo sve da smanjimo razliku. Igrali smo malo agresivnije i to je dalo rezultat. Nismo se predali i to je u svakom slučaju jedna pozitivna stvar koja se može izvući iz ovog poraza – zaključio je Radonjić.

Komentari