Radonjić: Zvezda mora bolje da izvodi slobodna bacanja ukoliko želi da nastavi seriju

Nakon ubedljivog trijumfa Crvene zvezde nad Olimpijom 87:62. Trener gostiju Aleš Pipan nije imao razloga za zadovoljstvo.

– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Želeli smo da agresivnom odbranom dođemo do iznenađenja, to nam je donekle uspelo samo u prvoj četvrtini. Posle toga smo izgubili kompas. Slab skok, loša koncentracija , nisam zadovoljan igrom startnog pleja Džeksona, morao sam na tu poziciju da ubacim mlađe koji se nisu snašli – rekao je Pipan

Krilni centar Crvene zvezde, Ivan Radenović izneo je svoje viđenje:
– Pokazali smo drugačiju igru u odnosu na Kragujevac i Nižnji. Odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, agresivna uz pritisak. Dobro je da su svi igrači dobili po neki minut, tako da ćemo svežiji dočekati Panionios u sredu. Rekao je Radenović.

Dejan Radonjić, strateg crveno belih, takođe je izneo svoje mišljenje:
– Gosti su došli sa očitom namerom da čvrsto i agresivno nametnu svoju igru i probaju da iznenade. Mi smo pristupili oprezno zbog činjenice da nas je put i povratak iz Rusije izuzetno umorio. Osim toga, Olimpija je svojim kvalitetom i naročito igrama u drugom delu ABA lige pokazala da je za respekt. Ključ pobede je u dobroj odbrani, u prvom poluvremenu su pogađali iz nekih neizrađenih pozicija, a sve smo popravili u nastavku.

Procenat slobodnih bacanja na oko 60% brine?

– Lošije smo ih izvodili samo u drugom poluvremenu. Bilo je ranije boljih perioda u tom segmentu, sada je lošiji. Moramo da poradimo na tome, ako imamo ozbiljne ambicije sebi ne smemo dolvoliti tako nizak procenat.

 

Komentari