Radujte se Srbi, Srbija je u finalu: Orlovi očerupali petlove 90:85

Košarkaši Srbije odlično su otvorili utakmicu, odlična realizacija u napadu naših košarkaša naterale su košarkaše Francuske na povremene greške, koje su naši košarkaši koristili za često uspešne kontra napade.

Takođe treba istaći odličnu timsku igru i preuzimanja košarkaša Srbije u odbrani. Kako je vreme odmicalo, orlovi su igrali sve bolje, u jednom momentu tokom druge četvrtine imali su i osamnaest poena razlike, koje su nakon nekoliko loših reakcija odbrane petlovi smanjili na četrnaest poena, baš tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Treća četvrtina počela je razmenom koševa,  Teodosić je postigao trojku, Batum odgovorio sa druge strane. Potom je usledila ukradena lopta i poeni Bjelice. Novim poenima Bjelice na pet minuta do kraja treće četvrtine Srbija je imala 16 poena prednosti. Usledilo je par praznih minuta u napadu Srbije, pa je selektor Đorđević na tri minuta do kraja trećeg perioda vratio raspoloženog Teodosića u igru. Odlična igra u odbrani na kraju treće četvrtine donosi Srbiji prednost od 61:46.

Nakon minuta igre u poslednjoj četvrtini francuski košarkaši napravili su seriju od 0:5. Nakon pada u napadu orlovi su igrali nervozno u napadu, i uz nekoliko promašaja dozvolili petlovima da naprave još veći pritisak.Marković je na osam minuta do kraja promašio otvoren šut za tri, ali je u nastavku usledio prazan period na obe strane pa se igralo bez koševa.

Tako je bilo sve do 33. minuta, kada je nakon asistencije Bjelice Marković postigao prvi koš za Srbiju, čime je prekinuo seriju Francuske. Posle dugo vremena, trojkom Diaoa Francuska se spušta na jednocifren zaostatak, igrao se 34. minut, potom je Batum nakon promašaja Srbije pogodio još jednu trojku čime su se u potpunosti vratili u meč. Treća trojka usledila je, pogodio je Furnije, Đorđević je bio prinuđen da zatraži tajm aut.

Hladnokrvni Bogdanović pogodio je prekopotrebnu trojku, nakon asistencije Markovića i ponovo poslao Srbiju na +7. Jureći prednost Srbije francuski košarkaši na četiri i po minuta do kraja meča izašli su iz Bonusa, Bjelica sa linije za slobodna bacanja vraća Srbiju na +7. Sa druge strane Batum, koji ne zna za promašaj u četvrtoj četvrtini smanjuje na četiri.

Potom je Bogdanović prošetao kroz reket i položio u koš. Tri minuta do kraja meča Marković je dobio petu ličnu grešku iako je Teodosić napravio faul. Baš je Teodosić u sledećem napadu pogodio neverovatnu trojku, ali mu je odmah odgovorio Batum. Trojkom Diaa Francuska se spušta na četiri poena, dva minuta pre kraja meča, ali raspoloženi Bogdanović ponvoo vraća Srbiju na plus šest. Nakon svakog koša Srbije, Francuzi pogađaju trojku, Ertel spušta na samo tri poena, ali u reketu odgovara Krstić.

Teodosić promašuje u napadu koji bi Srbiji obezbedio sigurnu pobedu, potom su naši prinuđeni da fauliraju Ertela, koji sa linije spušta na jedan poen dva poena zaostatka. Kalinić pogađa dva slobodna bacanja i na šesnaest sekundi do kraja vraća Srbiju na četiri poena. Odličnom odbranom Jović je naterao igrača Francuske na nepromišljen šut, Bjelica ide na liniju za slobodna bacanja i na sedam sekundi donosi veliku prednost Srbiji od šest poena. Batum na samo dve sekunde do kraja pogađa trojku. Srbija je u finalu! Pogotkom sa linije slobodnih Bacanja SImonović postavlja konačnih 90:85

Najefikasniji u Srbiji bio je Miloš Teodosić sa 24 poena, pratio ga je Bogdanović sa 13. Sa druge strane fenomenalan je bio Batum sa 35.

Komentari