Rajković i Gogić u Zvezdi

Bliže se poslednji dani prelaznog roka, a uprava vicešampiona dodatno pojačava svoje redove. Novi članovi Crvene zvezde su do juče igrači Jagodine, vezista Goran Gogić i golman Predrag Rajković.

Goran Gogić, gorostas (194cm) je na neki način ponovo na “Marakani”, momak rođen u Vrbasu pre 27 godina boravio je svojevremeno u mlađim kategorijama svog novog kluba. Nakon toga, put ga je odveo na kaljenje u tadašnju filijalu – Jedinstvo Ub, da bi sa pozajmicama nastavio i u Čukaričkom. Šira javnost ga je prvi put upoznala u kruševačkom Napretku, timu sa kojim je izborio plasman u Superligu 2007. godine. Kasnije, preko Javora je stigao u Jagodinu, u kojoj je jedan od ključnih igrača veznog reda. U nogama ima već šest sezona u najjačem domaćem rangu, igra na poziciji zadnjeg veznog.

Predrag Rajković je nakon Gorana Drulića drugi Negotinac u crveno-belom dresu. Iako je u JSL debitovao prošle sezone, na susretu sa Partizanom, fudbalska Srbija ga je upoznala kao odličnog čuvara mreže i sjajnog “penaldžiju” sa EP za mlade u Litvaniji, takmičenju gde su “orlići” stigli do zlata. Kao nagrada za te partije usledio je poziv A tima Srbije, za koji je Rajković debitovao u nedavnom susretu protiv Kolumbije (0:1).

Ovim poslom, predsednik FK JagodinaGoran Milanović je sebi “uskočio u usta” jer je nedavno izjavio kako nema nameru da igrače, a naročito Rajkovića prodaje “večitima”.

– “Rekao sam da će ići samo u vrhunske klubove. Pa ne mislite valjda da su Zvezda i Partizan vrhunski klubovi?! ” – nedavno je izjavio Milanović

Pretpostavka je da će ova dva pojačanja pokrenuti talas odlazaka starosedelaca iz Zvezde, pre svega, Bobana Bajkovića o čijem se nastavku karijere u inostranstvu i ranije govorilo.

Komentari