Rambo blizu klupe prvog tima Atletiko Paranaensea

Posle četiri meseca na klupi mladog tima Atletiko Paranaensea i dobrih rezultata Dejan Rambo Petković je blizu preuzimanja prvog tima.

 Petković je krajem 2013. godine postavljen za trenera mladog tima i koordinatora mlađih selekcija Atletiko Paranaensea. Cilj uprave brazilskog kluba je bio da sa mladom ekipom pokuša da napravi rezultat u prvenstvu Paranaense, a da prvi tim, koji vodi Španac Migel Angel Portugal, igra samo u Kopa Libertadoresu.

Rambov tim su činili igrači rođeni 1994. 1995. i 1996. godine sa kojima je uspeo da napravi veliki uspeh i plasira se u polufinale plejofa lige gde je od njih bila bolja Londrina.

Pošto je tim koji je vodio Peći, kako u Brazilu zovu Dejana Petkovića, je postigao bolje rezultate nego tim španskog stručnjaka koji je ispao iz Kopa Libertadoresa. Najveće šanse za preuzimanje prvog tima Atletiko Paranaensea ima Rambo Petković dok se kao kandidat pominje i bivši selektor Brazila Dunga.

Dejan Petković je rođen 1972. godine u Majdanpeku, svoju karijeru započeo je u niškom Radničkom iz kog je prešao u Crvenu zvezdu iz koje ide u madridski Real koji ubrzo napušta zbog sukoba sa tadašnjim trenerom Horheom Valdanom i seli se u Brazil u kom je igrao u nekoliko klubova među kojima su Flamengo, Vasko de Gama, Fluminense, Santos, Atletiko Mineiro i Flamengo. Dejan Petković je za reprezentaciju odigrao samo sedam utakmica i postigao jedan gol.

Ramba će u Brazilu pamtiti po njegovim golovima iz kornera i slobodnih udaraca.

O popularnosti Ramba u Brazilu govori film “O gringo” našeg reditelja Darka Bajića o to što je Petković od 20. juna 2010. godine postavljen za počasnog konzula Srbije u Brazilu.

Komentari