Rat navijača na pomolu?

Posle mučkog ubistva navijača Crvene Zvezde, Marka Ivkovića Jagode, navijači Galatasaraja najavljuju nova ubistva. Naime oni su na društvenim mrežama postavili fotografije na kojima pozivaju na ubistvo navijača Partizana, Olimpijakosa, Spartaka iz Moskve i CSKA iz Moskve i velličaju ubistvo tragično preminulog Marka, a u tome su im se pridružili Abanci i neke navijačke grupacije iz BiH.

 

Srpski navijači su se već oglasili i pozivaju na jedinstvo i odmazdu, dok su bratske navijačke grupe Delija, “Oypa7” i “Fratria” najavile surovu osvetu. Navijači moskovskog Spartaka su poslali poruku “Islamski nož je oduzeo jedan pravoslavni život. Oko za oko, zub za zub” , a navijači kluba iz Pireja su najavili da će učiniti sve da se osvete za Markovu smrt koliko u četvrtak kada u okviru Lige Evrope Asterasu gostuje turski Bešiktaš.”Nema vremena za čekanje! Prolivena je krv našeg brata, i to ne sme proći nekažnjeno. Napićemo se turske krvi već za nekoliko dana u Tripolisu”. Zanimljivo je da u Istanbulu treba da gostuje Olimpijakos u košarkaškoj Euroligi, a već su se pojavile indicije da će Delije sa svojom braćom iz Grčke otići na gostovanje i pokušati da vrate milo za drago Turcima. Navijači Rada su istakli transparent “Ko će brže ko će pre turske krvi da prolije” i tako stali uz svoje sunarodnike. Grobari su zapalili zastavu Galate i tako jasno stavili do znanja da ostavljaju po strani navijačka rivalstva sa Delijama jer je ovo udar ne na Delije već na Srbiju.

N

Navijačka grupa iz Prištine, Plisata je jedna od onih koja prednjači u slavlju nad smrti Marka Ivkovića. “Muslimani vs nevernici 1:0! Nećemo dozvoliti da iko ruši po svetoj Alahovoj zemlji. Srbi, ovo vam je početak kraja”, jedna od poruka maloumnih pripadnika Plisata.

Navijači Galate su prekinuli meč mladih ekipa Anderlehta i Galatasaraja i veličali ubistvo Srbina. Navijači turskog kluba razvili su transparente na kojima je pisalo: “Istanbul je uvek bio vaš grob” i “svi ćete proći kao Marko”, uz skandiranje “Ubij Srbina” i zastave Albanije i nepostojeće države kosovo.

Sve je počelo dronom u Humskoj, nastavilo se provociranjem Srba na svim mogućim sportskim manifestacijama, a onda je na scenu stiglo i ubistvo Srbina. Ako se ne zaustavi na vreme ovo može da preraste u sukob velikih razmera jer je očigledno da se radi o verskoj i nacionalnoj osnovi.

 

Komentari