Rekonstrukcija Rada “od glave do pete”

U aktuelnim martovskim danima, banjički superligaš navršava 56 godina fudbalskog postojanja. Isti period se poklapa sa periodom od tačno 100 dana od kada je izglasana nova rukovodeća struktura i od kada je ustanovljen novi kurs vođenja kluba sa ciljem da se i u ovim teškim vremenima punih izazova naprave vidljivi koraci napred za klub, rezultati u uvodnim kolima su popravili atmosferu i ojačali nadu za opstankom u eliti.

– Ostvarena pobeda nad Novim Pazarom i osvojen bod protiv pretendenta za evropsko klupsko takmičenje, Radničkog u Nišu, samo je nadogradnja pozitivnih dešavanja u i oko fudbalskog kluba “Rad”. Lično smatram da je klub još uvek u tranzicionom procesu, ali je mnogo toga vidljivog već urađeno. Fudbalerima i radnoj zajednici je isplaćeno nekoliko zaostalih primanja, a nasleđeni dug je smanjen za iznos od 230.000 Eura. Mnogi su Radu prognozirali sudbinu Hajduka iz Kule i postojanje malo duže od života leptira.

Mi smo ipak uspeli da se konsolidujemo i krenemo hrabro napred. Klupski restoran je potpuno adaptiran i vraćen mu je reprezentativni izgled, kao i kvalitet obroka koji je neuporedivo bolji u odnosu na zatečeno stanje. Račun je brzo odblokiran, organizovane su kvalitetne pripreme u Turskoj i oformljen respektabilan igrački kadar za koji verujemo da će izboriti opstanak Radu na elitnoj sceni Srbije. Tu se nije stalo, započeta je ozbiljna rekonstrukcija “Kraljeve tribine” i svi koji su bili prisutni na utakmici protiv Novog Pazara mogli su da se uvere u sanaciju desne bočne strane zapadnog dela stadiona, a u završnoj fazi je i centralna strana na kojoj je se nalazi i Službeni ulaz .

Uporedo se radi na rešavanju hidro-izolacije koja je godinama predstavljala problem narušavajući kancelarijski prostor i predstavljajući stalnu opasnost da se plafon uruši. Sve ćemo sanirati, a do kraja meseca se očekuje idejno rešenje od strane arhitekte Olivera Stamatovića i firme “SSA” za ceo sportski objekat FK Rad kako bi se što urgentije krenulo ka dugoželjenoj realizaciji zvanoj stadion Rada. Otvoreno je nekoliko ozbiljnih priča sa potencijalnim sponzorima i donatorima i verujem da ćemo u dogledno vreme imati “pul sponzora” na obostrano zadovoljstvo koji će prepoznati svoj interes kao i Rad. Takođe se priprema otvaranje klupskog butika sa Radovim artiklima gde će se taj sadržaj stalno proširivati. Cilj je da se ovaj projekat realizuje u toku trajanja prolećne polusezone. Sa druge strane , na radost svojih vernih navijača, vratili smo kursor svojim izvorištima u smislu identiteta. Grb ponovo ima svoj okrugli oblik, a dresovi su personalizovani i jasno prepoznatljivi na fudbalskoj sceni. Siguran sam da će se o Radu u nastupajućem periodu govoriti i pisati samo u superlativu, a započeti pozitivan trend želimo da svojim svakodnevnim aktivnostima i učinkom učvrstimo na polju kontinuiteta – rekao je predsedavajući UO “građevinara” i rukovodilac makretinga kluba sa Banjice, Vladimir Savić!

 

 

 

 

Komentari