Rems: Francuska šansona za “Orlove”

Dok selektor Siniša Mihajlović pokušava da osmisli idealan sastav za kvalifikacije za SP u Brazilu, koje nas očekuju već u septembru, upozorenja našem timu stižu sa svih strana.

Brzo su orlovi zaboravili poraz u prijateljskom susretu od aktuelnog svetskog i evropskog prvaka Španije, pa su ih koketiranje sa zahtevnom formacijom i neiskustvo debitanata koštali ponovo u narednom susretu golom iskusnog Riberija u 11. minutu. Po uzoru na kolegu iz nemačkog Bajerna,  već u 16. minutu Maluda je duplirao prednost “Petlova”.

Srpskom defanzivcu, a sada i kapitenu Banetu Ivanoviću, scenario se učinio poznat, pa je dao sve od sebe da prikrije nesigurnost i propuste saigrača.

Neko bi rekao da je ova igra odlična, s obzirom na protivnika. Ipak, ako se ima u vidu da je cilj naše selekcije učešće i što bolji plasman na Mondijalu, sinoćnji nastup Orlova u najboljerm slučaju mogao bi se oceniti osrednjim, jer se čini da čak ni trikolori nisu pružili svoj maksimum u poslednje dve utakmice (tesna pobeda nad Islandom pre nekoliko dana).

Statistika će za nas ostati nepromenjena. Iz druge po redu prijateljske utakmice, ostala je propuštena šansa za pobedom nad Francuskom, koja se poslednji put dogodila pre tačno 24 godine golom popularnog Piksija, kada je naš sastav nastupao pod imenom Jugoslavija. Verovatno je trener japanske  Nagoje bio pomalo razočaran nakon meča,  jer se očekivalo da možda baš ovaj sastav bude replika pobedonosnog  tima iz 1988.

Preostala je i treća sreća. Poslednja u nizu pripremnih prijateljskih utakmica,  protiv Švedske, biće odigrana 5. juna, a nadamo se da se nakon tog susreta neće obviti skandinavska hladnoća i oko srca naših navijača.

Komentari