Reprezentacija: Andrija Živković najmlađi reprezentativac svih vremena?

Reprezentativni rekord, star više od 30 godina, mogao bi biti oboren 11. oktobra u prijateljskom meču između Srbije i Japana. Rekod najmlađeg fudbalera koji je debitovao u reprezentativnom dresu, koji još od 17. novembra 1982 drži Mitar Mrkela sa 17 godina i 130 dana, mogao bi biti oboren ukoliko Andrija Živković, prvotimac Partizana upiše nastup u meču sa Japancima.

Siniša Mihajlović izjavio je za medije, da će Andrija Živković sigurno biti na spisku reprezentativaca, a na dan odigravanja meča sa Japanom imaće 17 godina i 93 dana, pa bi u slučaju da bude na terenu na ovom meču, Živković postao novi rekorder.

Nekoliko fudbalera je bilo veoma blizu obaranja Mrkelinog rekorda, međutim što zbog povreda, što zbog nepovoljnog kalendara, do toga nije došlo. Najbliži je bio mladi golman Predrag Rajković koji je debitovao sa 17 godina i 293 dana, a za njim slede Lazar Marković 17 god. 363 dana, Dragan Džajić 18 god. 13 dana, Vladimir Petrović Pižon 18 god 87 dana i Darko Lazović 18 god. i 122 dana.

Činjenica je da je Andrija Živković dosadašnjim partijama u dresu Partizana, sigurno zaslužio da pokaže šta ume u dresu Srbije, a da li će Stankovićev 103. nastup u državnom timu, biti jedini rekord koji će biti oboren protiv Japanaca, odlučiće selektor Mihajlović.

Komentari