Reprezentacija kik boksa na SP u Brazilu

Početak takmičenja Srba na Svetskom prvenstvu u Brazilu bio je sjajan. U ring su ulazila petorica boraca i svi su ostvarili sigurne pobede. Pored prolaska u dalju rundu takmičenja značajno je to da su svi momci odradili dobre mečeve i najavili da optimizam sa Tare i te kako ima pokriće.

Danas u ring ulaze njih 12-oro, a nadmetaće se u osmini i četvrtini finala.

Od osmine finala, koja se danas završava, startuju njih trojica. Aleksandar Topić (LK do 71 kg) u prvom kolu radi protiv Argentinca, rival je Sebastian JuraezViktor Šubić (LK do 75 kg) za protivnika ima Mareka Prochzaka (Češka), dok je rival Andija Đurđevića (LK do 86 kg) Basir Abarakov (Rusija). Ukoliko ostvare pobede Topić i Šubić će do kraja dana odraditi i četvrtfinalne mečeve. Ti mečevi su na programu posle 22 časa po srpskom vremenu.

U četvrtfinalu takmiči se preostalih devet takmičara u današnjem programu. Miloš Anić (LK do 60 kg) za rivala ima Juliena Rafaralahisoa (Madagaskar), Aleksandar Konovalov (LK do 63,5 kg) će vizu za polufinale “overavati” protiv Nilsa Widlunda iz Švedske. Stefan Anđelković, koji je sjajno startovao, ostvario pobedu nokautom, u četvrtfinalu za rivala ima Belorusa Yauhenia Makarau.

Aleksandar Gogić (K1 do 60 kg) koji čeka Umara Paskhaeva (Rusija), Ljubo Jalović (K1 do 75 kg) će na Francuza Bakaria TounkaruMiljan Vidović (K1 do 81 kg) za protivnika ima Italijana Valerija MasiaUrošu Bogojeviću (K1 do 86 kg) je protivnik Josh Jefferis (Novi Zeland).

U ring će ući i dve dame u srpskoj reprezentaciji. Sanja Sučević (K1 do 52 kg) će na megdan Ileani Valentino(Italija), dok će Eva Halaši (K1 do 65 kg) odmeriti snage sa Ruskinjom Aleksandrom Korolevom.

Eliminacije i danas počinju u 10 časova po lokalnom, odnosno u 15 časova po srpskom vremenu.

 

Juče si naši reprezentativci odradili sjajne mečeve 5-5 i plasirali se u četvrtfinale.

Prvog takmičarskog dana, kad su na programu bili mečevi šesnaestine i osmine finala, u ring su ulazila petorica reprezentativaca Srbije.

Skor – pet od pet! Seriju je otvorio Aleksandar Konovalov, sjajnim mečom i sigurnom pobedom, a zatvorio je Stefan Anđelković, na najbolji mogući način – nokautom!

Prvi rival na Svetskom prvenstvu Aleksandra Konovalova (LK do 63,5 kg) bio je Cesar Sesoko Alva (Peru). Konovalov je sjajno odradio duel, ne dozvolivši rivalu da napravi neko iznenađenje. Na kraju sigurna pobeda, jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Stevan Živković (LK do 81 kg) je već na startu za rivala imao Rusa. Evgeny Gubar se pokazao kao odličan primerak sjajne ruske škole. U teškom meču Živković je zabeležio trijumf odlukom sudija 2:1.

Ljubo Jalovi (K1 do 75 kg) je na Svetskom prvenstvu startovao pobedom. Makedonac Dalibor Ognanov je savladan lako – 3:0.

Protivnik Miljana Vidovića (K1 do 81 kg) bio je Čeh Jan Homolka. Reprezentativac Srbije nije dozvolio nikakva iznenađenja. Rutinski je odradio meč, zabeležio pobedu 3:0 I plasirao se u četvrtfinale.

Da uspeh selekcije Srbije prvog takmičarskog dana bude potpun pobrinuo seStefan Anđelković (LK +91 kg). Turčin Fatih Cimic nije izdržao ni jednu rundu. Nisu se pošteno ni zagrejali, a Anđelković je već krenuo da “melje” rivala. Turčin je pao a Anđelković je slavio nokautom!

Šampionat se nastavlja u sredu, početak eliminacija je od 17 časova po srpskom vremenu.

Komentari