Rukometni velikani sa prijateljima za ugrožene od poplava

Poštovani prijatelji sporta, rukometaši i rukometašice, sportski radnici, sudije i treneri i ljubitelji sporta pozivamo vas da sa nama učestvujete u realizaciji humanitarne akcije, tako što ćete prisusvovati dođagaju “Rukometni velikani, sa prijateljima, za ugrožene od poplava” koji će se održati u utorak, 17. juna, sa početkom u 17:30 časova u SC “Voždovac” na Banjici.

Foto i tekst: http://rsb.org.rs/

Organizatori humanitarne akcije su Rukometni savez Beograda i Rukometni savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Od 17:30 časova, svi prisutni će moći da prate utakmicu malog fudbala za žene “Novinarke, od srca: SMS – 1003” (utakmica će trajati 2×10 minuta, uz 10 minuta pauze kada će Škola sportskog novinarstva Udrženja sportskih novinara Beograda podeliti diplome polaznicima). U ekipama će učestvovati novinarke Radio Beograda 1, Studija B, Radio Beograda 202, NAXI radija, B92, lista Sport i drugi.

Glavni program počinje u 18:00 časova kada će se odigrati rukometna utakmica velikana i gostiju “Crveni” – “Plavi” (utakmica će trajati 2×30 minuta, uz pauzu od 10. minuta kada će se izvoditi sedmerci). U ekipama će učestvovati naši proslavljeni rukometaši i rukometašice, bivši reprezentativci i reprezentativke svih generacija, rukometni treneri i javne ličnosti.

Cilj ove humanitarne akcije je apel sportista, novinara i javnih ličnosti da se nastavi sa akcijom prikupljanja humanitarne pomoći za saniranje posledica velikih poplava i što brže normalizacije života ugroženog stanovništva – ulaz na tribine uz SMS poruku na 1003. Novinarke će u ovoj akciji prikupljati očuvane patike, trenerke, lopte i ostale sportske rekvizite za osnovnu školu sa 80 dece u selima Seča Reka i Zarići kod Kosjerića, gde se vojska još uvek nije probila do svih kuća.

Komentari