Sa gola na gol

Današnji duel drugog kola Kupa Beograda doneo je jednu nesvakidašnju situaciju. Iako je FK Boleč, inače član Prve beogradske lige grupa “C” (5. rang takmičenja) na gostovanju žestoko poražen od Srpskoligaša (3. rang) Šumadije iz Jagnjila, čak sa 8:1, o njihovom počasnom golu će se još dugo pričati.

Naime, tim iz mesta na 12. kilometru puta od Beograda ka Smederevu (Boleč) bio je oslabljen neigranjem većine prvotimaca. Igrati sredom u amaterskom sportu je pogubno jer većina prvotimaca ima radne, studentske ili školske obaveze. Samim tim, na gol je morao da stane iskusni rezervni golman Vladimir Smoljanić (36), čovek koji više radi kao trener nego što stoji između stativa. Osam primljenih golova i nije katastrofa ako se uzme obzir razlika u klasi, gostujući teren pa i već spomenuta odsustva prvotimaca. Ipak, iskusni čuvar mreže će se dugo sećati ovog susreta po nečemu lepom.

Naime, već u 5. minutu, prilikom jednog degažmana je kolegu sa suprotnog gola uhvatio “na spavanju” i upisao se u strelce.

Komentari