Šampioni kreću u ponedeljak…

Novi igrači, nova sezona, novi izazovi, stari problemi, ista priča!

To je ono ukratko što bi se moglo reći za košarkaški klub Partizan, koji u ponedeljak startuje sa pripremama za novu sezonu. Trener ekipe Duško Vujošević će početi pripreme sa standardnom boljkom, a to je mlad i ne iskusan tim koji treba uhodati i pripremiti za najviše ciljeve.

Prvo i osnovno je vratiti Partizan na evroligaške staze, gde mu je i mesto, a onda napad na domaće prvenstvo, kup, kao i što bolji utisak u Evrokupu.

Ekipa se okuplja u ponedeljak u matičnom Pioniru, gde će se odraditi veći deo priprema.

Poznate su i ekipe s kojima će Partizan odmeriti snage u pripremnim utakmicama: Kožuv (Makedonija) 04.09, Jenisej (Rusija) 06.09, potom crno-beli putuju u Sarajevo na memorijalni turnir “Mirza Delibašić” gde još učestvuju Cibona, turski Turk Telekom i domaćin Bosna.

Najbolju proveru Duletovi izabranici će imati na prestižnom turniru u Francuskoj (19-21 septembar), gde će još igrati domaći Asvel, Strazbur i španska Barselona.

Podsetimo, Partizan su tokom leta napustili Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Žofri Lovernj (Himki), Davis Bertans (Laboral Kuća), Leo Vesterman (Barselona, pa pozajmica Limožu), Aleksandar Pavlović (istekao mu ugovor). Za sada je angažovan Andrija Milutinović, saradnju je produžio kapiten Dragan Milosavljević, a osim Đorđa Gagića, Borisa Daloa, Mihajla Andrića, Nikole Milutinova, Nemanje Bezbradice, Petra Aranitovića i Vanje Marinkovića očekuje se da pripreme počne i nekoliko igrača iz omladinskog pogona. Možda i Milenko Tepić, čiji je status neizvestan, jer mu je istekao ugovor.

Naravno, očekuju se i pojačanja, a poslednjih dana kao opcija se spominjao Edo Murić iz slovenačke Krke.

Komentari