SD Rada: Ako je sudija slep, neka promeni profesiju

Sve češće čuju se negativni komentari na račun suđenja u najelitnijem rangu fudbalske Srbije, o čemu je naš portal već pisao Ovoga puta glas protiv Sudija podigao je fudbalski klub Rad. Tačnije sportski direktor Uroš Tošić. On je nakon utakmice 26. kola izašao pred novinare.

Rezigniran suđenjem u utakmici protiv Napretka Tošić se obratio medijima sa jednom molbom, da nakon konferencije pogledaju snimak i sami donesu sud:

-Nažalost moram ponovo da pričam o ovoj nezahvalnoj temi. Već nedeljama se vrti u krug pitanje sudija. Vidim da i mediji naginju na  pogrešnu stranu. Niko se nije dotakao prave teme, greši li se namerno ili slučajno? Ako se sve ovo dešava slučajno, nikome ništa idemo dalje, sve je to sastavni deo fudbala. Pogledajte snimak završnice utakmice. Čist jedanaesterac,  sudija je bio samo nekoliko metara udaljen u spornoj situaciji – započeo je sportski direktor Rada Uroš Tošić i potom dodao:

– Sudija ili nije želeo da svira penal ili ne vidi dobro. U svakom slučaju potrebno je ispitati spornu situaciju.  Treba se utvrditi kada je namerno a kada slučajno sudija uticao na meč. Kako mi trebamo da shvatimo kada sudija nemo gleda protivničkog igrača kako povlači našeg i odbija da reaguje? Naši igrači trče, prolivaju znoj, a onda dođe neko i sve to anulira.  Snimak sam pogledao i molim i vas da pogledate – Rekao je Tošić

A da li je bio penal, procenite sami:

Komentari