Sećanje na jednu skromnu fudbalsku legendu

Dario Hubner je rodjen 28, aprila. 1967 godine u Mudži ( Italija ) . Iako mu je otac Nemac, Nikada nije naučio pričati nemački. Bivši italijanski reprezentativac deli prvo mesto sa Igorom Proti, kao igrač koji je bio prvi strelac u Seriji A, B, C i to sa klubovima Pjaćenca, Ćezena i Fano.

Debitovao je sa 20 godina u Pijeveđini 1987-88, Seria D. postigao je 10 golova. Naredne godine prelazi u Pergoćemo i postiže 6 golova, ujedno je bio i hit sezone. Već sledeće godine prelazi u Fano, sa kojim osvaja C-2 i izboruje promociju u C-1 ligu. Tri sezone pod vođstvom Frančeska Guidolina usavršava svoje centarforske sposobnosti i dobija nadimak BIZON ( TATANKA ). Posle toga odlazi u Ćezenu, narednih pet sezona je prvi strelac kluba, 1995-96 i osvaja titulu najboljeg strelca u Seriji B sa 22 pogotka. Za Ćezenu je postigao u 166 nastupa , 77 golova.

Nakon ispadanja Ćezene u Seriju C-1, 1997 godine odlazi u Brešu u 30 godini života. Upisuje se u listu strelaca odma od prvoga kola i to protiv MIlana, Intera i drugih. Protiv Sampdorije postiže het-trik. Iako je postigao 16 golova te sezone Breša nije izborila opstanak u Seriji A. Naredne sezone postiže 21 pogodak i vraća Brešu u elitno takmičenje, U sezoni 2001-02 uparen je u napadu sa Robertom Bađom pod vođstvom trenera Karla Maconeja. Sezonu završava sa 17 golova i obezbedjuje Breši Intertoto kup.

2001 godine odlazi u Pjaćencu koja je ušla u Seriju A. Postiže 24 gola i dobija titulu najboljega strelca ispred Davida Trezegeja. Za Pjaćencu u 60 nastupa je postiga 38 golova. 2002 odlazi na probu u Milan i pridružuje im se na Američkoj turneji, tu nije mogao da napravi pomak u karijeri. U narednoj sezoni postiže 14 golova koji nisu dovoljni Pjaćenci da izbegne ispadanje iz Serije A. A Hubner postaje najbolji strelac u istoriji Pjaćence. Nastupao je još za Peruđu, Montovu i druge trećeligaše. Karijeru je završio 2011 godine. U 543 nastupa, upisao je 242 pogotka.

Komentari