Šesti tradicionalni turnir “Deda Mlađa Mitrović” na Banjici

Na Banjici čuvaju i neguju sećanje na utemeljivača Radove Omladinske škole – Deda Mlađu Mitrovića. Trener koji je na pravi način usmerio Zorana Mirkovića, Igora Taševskog, Željka Cicovića, Aleksandra Rankovića i mnoge druge, danas se čuva sa poštovanjem kroz Memorijalni turnir koji nosi njegovo ime. Na Banjici je u aprilu zakazan 6. turnir po redu, a ovoga puta je u fokusu bazični, odnosno školski fudbal.

– Velika je čast i zadovoljstvo što imam priliku da najavim 6. po redu Memorijalni turnir “Deda Mlađa Mitrović” koji će se održati u dva termina, 16. i 30. aprila, za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole. Biće prisutno 20 beogradskih škola sa teritorija opština Voždovac, Rakovica, Čukarica, Savski Venac, Vračar i Novi Beograd, što je pomak u odnosu na prošlogodišnji turnir kada su učestvovale škole sa dve opštine. Cilj turnira je promocija bazičnog fudbala, igra, upoznavanje sa čarima fudbalske igre, fer-plej ponašanja i viteštva. Takođe, pripremljeni su i prigodni pokloni, majica sa grbom kluba kao i adekvatne nagrade za tri prvopasirane ekipe, najboljeg igrača, strelca i golmana – rekao je koordinator Omladinske škole Rada i jedan od organizatora turnira, Branko Mirjačić.

Direktor Radove juniorske škole, Dalibor Zorko je najavio i termine za kamp “građevinara” koji će ove godine biti organizovan na Banjici.

– Uz ovaj projekat koji je veoma važan najavljujemo i kamp koji će se organizovati od 16.-20. juna na našim terenima. Cilj i misija je promocija i afirmacija fudbalske igre, pravilno razvijanje dece koja bi kroz igru zavolela fudbal, što je na neki način i ulaznica za elitni omladinski fudbal – rekao je rukovodilac Omladinske škole banjičkog superligaša, Dalibor Zorko.

Svi ljudi iz Omladinske škole rade vredno i marljivo na novim projektima što je prava osnova za funkcionisanje kluba.

Komentari