Škotska igra našeg selektora

Vizija Siniše Mihajlovića je propala u Zagrebu, a srpski nacionalni tim je, kako zbog svojih grešaka na terenu, tako i selektorovih promašaja u taktičkim zamislima doživeo krah u „najvažnijem meču decenije“.

Krivca ne treba tražiti u Aleksandru Kolarovu

Pokušaji da se izgradi autoritet preko njihovih leđa, pa samim tim i psihička tortura nad najiskusnijim reprezentativacima (Ivanović i Kolarov) traje već neko vreme, setite se susreta sa Belgijom i Makedonijom, kada je na udaru bio pre svega desni, a zatim i levi bek nacionalnog tima. Pre nekoliko dana je usledilo novo “ubijanje u pojam” za Kolarova, uoči meča u Zagrebu mu je zabranjeno da „pipne loptu“ kada su prekidi u pitanju, a svi znamo da u tom segmentu igre, levi bek Mančester Sitija obično ima prednost u odnosu na Tošića. Upravo je “bomba” Kolarova protiv Velksa učinila da se prvi put probije protivnički oklop. Desilo se neizbežno, selektor je ušao u glavu Kolarova, čijim su greškama upravo i krenula kola nizbrdo. Nije ni čudo da je dobio žuti karton,  svestan da će pauzirati sledeći susret, odnosno duel sa Škotskom.

Da li su broj 11 na leđima i dinamit u levici postali greh? 

Škoti našem nacionalnom timu dolaze dok su u najgorem mogućem raspoloženju. Videlo se da „Orlovi“ mogu da zaigraju i lepršavo, nakon što je u igru ušao Dušan Tadić i naš tim se malo opustio usled rezultatskog deficita i smanjenja psihološkog naboja protiv Hrvatske koja je, mora se reći, spustila tempo i čuvala snagu za Vels. Ti poslednji minuti prošlog susreta bude nadu da se protiv Škotske može i do pobede, ali za početak neka „Orlovi“ prvi postignu gol, onda će već biti lakše.

Što se eventualnog tima tiče, poznato je da neće igrati zbog povreda: Šćepović i Kuzmanović (videćemo već narednog vikenda da li je to nezadovoljstvo, poput Nemanje Matića) a Kolarov, zbog pomenutih parnih kartona neće igrati. Selektor nas je već navikao na raznorazne sastave, tako da ni jedna startna postava više neće predstavljati iznenađenje, a ne bi čudilo da još neko “otpadne zbog povrede”. U tim se vraćaju Milan Biševac i Nenad Tomović.

I još nešto…

U prošlom tekstu pod nazivom „Siniša ostani…“  više sam pokušao da apostrofiram na činjenicu da bi se eventualnom smenom selektora desile samo promene „kozmetičke“ prirode, a suštinski problemi će ostati, sve dok se nešto suštinski ne promeni, u fudbalu i državi. Do tada, nacionalni tim ostaje servis za podizanje cene igračima.

Komentari