Sloboda: Dosta je više nameštanja, napuštamo ligu

Nezadovoljstvo fudbalskog kluba Slobode iz Užica kulminiralo je u 27 kolu Superlige. Užičani su u tom meču poraženi u kruševcu rezultatom 3:1 od domaćeg Napretka. Ali su se odlučili da svoje nezadovoljstvo regularnošću takmičenja javno iskažu.

-Zbog svih evidentnih dešavanja u takmičenju Jelen Superlige u poslednjih nekoliko kola a koja su eskalirala u 27. kolu zahtevamo da se hitno u roku od 24 časa zakaže sednica izvršnog odbora zajednice jer je takmičenje postalo neregularno.

Zaključkom Sekretarijata kluba tražimo ostavku Predsednika zajednice Zvezdana Terzića kao osobe koja je najodgovornija za obezbeđenje regularnosti takmičenja u JSL.  Danas smo zakazali vanredni upravni odbor kluba na kome će se razmatrati odluka o neodigravanju utakmice 28, kola protiv Crvene zvezde i daljem učestvovanju u neregularnom takmičenju tj. o istupanju Slobode iz daljeg takmičenja.

FK Sloboda Point će podneti krivične prijave protiv NN lica u Zajednici klubova Superlige, FSS, i Organizaciji sudija, MUP-u Srbije. Bićemo uporni da se do kraja istraže sve zloupotrebe, a lica odgovorna za sva dešavanja izvedu pred lice pravde i zauvek odstrane iz fudbala i sporta. Takođe obratićemo se UEFA kao i nadležnim organima i resornom ministarstvu i prezentirati naše viđenje o stanju u kakvom se danas nalazi fudbal u Srbiji – stoji u zahtevu za hitnu sednicu koja je upućena Vladimiru Bulatoviću , Zoranu Terziću, Branimiru Deliću i Predsedniku saveza Tomislavu Karadžiću. 

Komentari