Sloboda testira Japance

Fudbaleri Slobode Point pripreme za nastupajuću sezonu sprovode na svom stadionu i na
terenu u Sevojnu gde imaju dobre uslove za rad. U trenažnom procesu je 25 igrača prvog tima , kao i veliki broj igrača koji će kroz probne trening mečeve pokušati da dođu do ugovora sa užičkim superligašem. Spisku od 22 igrača sa prvog treninga dodati su Tijago Galvao koji je u sredu doputovao iz Brazila, Pilipović i prvo pojačanje Slobode desni bek Bogdan Miličić (24), koji je danas zvanično promovisan u novog fudbalera Slobode Point. Miličić je ponikao u Slobodi u koju se vraća posle 4 godine igranja u Borcu iz Čačka.

– Imam ogroman motiv da se dokažem u klubu čije sam dete, u svom gradu, pred Slobodinim vernim navijačima. Hvala upravi kluba koja veruje u mene, ja ću učiniti sve da opravdam poverenje koje su mi ukazali – rekao je Miličić na promociji

Trener Ljubiša Stamenković veruje u igrački kadar sa kojim raspolaže, ali i naglašava da je za Slobodu prelazni rok tek počeo.

– Od utorka smo u trenažnom procesu, momci dobro rade, imamo i dosta igrača koji imaju želju da kroz probe dođu do ugovora sa Slobodom. Ima nekoliko interesantnih fudbalera koji će još neko vreme biti na proveri u želji da im pružimo šansu da se izbore za naš dres. Imamo visoke kriterijume i samo najbolji će moći da igraju za Slobodu. Dovešćemo proverene fudbalere, a dosta će situaciju diktirati i eventualni odlasci igrača koji su veoma traženi na našem i inostranom tržištu. Tu pre svega mislima na Tijaga, kapitena Vasilića, Kneževića, Gojkovića… Sloboda je prepoznatljiva po svom stilu igre, volimo da se nadigravamo i publici pružimo uživanje u fudbalu. Tako će biti i naredne sezone, od svog koncepta ne odstupamo – ističe Stamenković.

Kapiten Jovica Vasilić na meti je više klubova iz Srbije, ali i iz inostranstva. Da li će u Slobodi ostati i u narednoj sezoni zavisiće od toga da li će ponude biti u srazmeri sa fudbalskim kvalitetima jednog od najboljih bekova u našoj ligi.

– Imamo odličan kolektiv, od utorka smo u trenažnom procesu, vredno radimo i želimo da i ove godine ostvarimo dobar plasman. Prvi cilj je da izborimo opstanak, a nakon toga ako se ukaže prilika i da napadnemo mesto koje vodi u Evropu. Imamo materijala za to, ne sumnjam da ćemo do početka sezone biti u pravoj formi i da ćemo obradovati svoje navijače na premijeri sa Spartakom – kaže Vasilić 

Na jučerašnjem treningu pojavila su se i nova lica, Japanci Keisuke Ogava (27) i Šohei Okuno (23). Ogava igra na poziciji levog krila, a na probu je stigao iz letonske Jurmale. Okuno je ofanzivni vezista, a poslednji klub bio mu je Auda iz Letonije. Uprkos tome što su putovali 30 sati, promenili vremenske zone, Ogava Okuno su u četvrtak odradili prvi trening meč. Oni će u narednom periodu pokušati da se nametnu strategu Slobode, a ukoliko uspeju, potpisaće ugovore sa užičkim superligašem.

Ekipa će trenirati na svom stadionu , kao i na terenu u Sevojnu, a već je zakazano i nekoliko prijateljskih utakmica. U ponedeljak 15.jula na Zlatiboru je zakazan meč sa Čelikom iz Zenice, dva dana kasnije na Tari Sloboda će na megdan OFK Beogradu, 25. jula na Zlatiboru izabranici Ljubiše Stamenkovića igraće sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, a poslednjeg dana jula ekipa putuju u Ivanjicu gde će se sastati sa Javorom. Još uvek se traže protivnici za još nekoliko termina, a generalna proba je zakazana za 3. avgust.

Komentari