Smederevci u štrajku!

U Smederevu sada svi štrajkuju
Zaposlenima u Radnoj zajednici Smedereva u štrajku su se pridružili i fudbaleri. Fudbaleri FK Smedereva od ponedeljka su u štrajku, kako kaže kapiten Branislav Atanacković, a prenosi Sportki žurnal, razlog zbog kojeg su se odlučili za štrajk je solidarisanje sa radnicima koji nemaju zdravstveno i socijalno osiguranje i najavio da ukoliko se ništa ne promeni oni neće igrati utakmicu protiv Novog Pazara.
– “Solidarisali smo se sa zaposlenima u klubu jer je ugrožena egzistencija njihovih porodica koje uz to nemaju zdravstveno i socijalno osiguranje. Za razliku od nas koji smo u klub došli pre dva meseca, u ništa boljem položaju nisu ni igrači starosedeoci. Mi svakodnevno u vreme treninga dolazimo u klub i razgovaramo sa stručnim štabom i direktorom Pantićem, ali smo nemoćni da bilo šta učinimo. Jednostavno ne znamo kome da se obratimo i ako se nešto ne promeni sumnjam da ćemo igrati u Novom Pazaru.” –  vidno je razočaran Atanacković
Na niske grane pao je osvajač Kupa iz 2003. godine
Smederevo je u velikim finansijskim problemima, minimalna suma novca koja je na račun kluba stigla odmah je otišla na izmirenje dugova prema bivšim igračima i trenerima koji su tužili klub.
Šuškanje o dolasku stranih investitora u nekadašnji centar crne metalurgije u Srbiji i dalje su aktuelna, pa ostaje da se vidi, da li ljudi u upravi kluba žele da se izbore za što bolju poziciju pred “upliv” stranog kapitala i u ovog, nekada stabilnog Superligaša.

Komentari