Smederevo: Krmar i Ristić na tržištu

Smederevo polako ostaje bez igrača, nakon ispadanja iz lige i neisplaćenih zarada igračima, sledi logičan epilog. Dva igrača nisu imali potrebu da čekaju odluku arbitražne komisije.

Bočni igrači Igor Krmar i Marko Ristić i zvanično su se razišli sa Smederevom.

Krmar je prošao kompletnu omladinsku školu Crvene zvezde, igra po desnoj strani, češće u ofanzivi, ali i kao bek po potrebi. Iako mlad, ima dosta iskustva budući da je postepeno išao rang po rang više, Srpska liga zapad sa Mačvom, sa Kragujevčanima je igrao PLS i ostvario povratak u Superligu, a nastupao je i za Slaviju Sarajevo u Premijer ligi BiH.

– Još uvek mislim da imam šta da pokažem u domaćem fudbalu, kao i da mogu da i dalje napredujem, tako da ne žurim, mada inostranstvo uvek deluje primamljivo. Pre svega, željan sam dokazivanja, tako da mi ne smeta da još neku godinu ostanem u Srbiji.

Sa Smederevom se razišao sporazumnno.

Levi bek Marko Ristić je dete kluba iz „Đurđevog grada“, kalio se  zatim u klubovima iz Požarevca – Inonu i Mladom Radniku a zatim sa Radničkim 1923 dospeo od trećeg do elitnog ranga, početkom ove godine vratio se u matični klub i sada kao slobodan igrač ima pravo biranja.

– U najboljim sam igračkim godinama i pravo je vreme da rešim egzistenciju. Porodičan sam čovek, tako da mi je finansijski aspekt veoma važan u nastavku karijere. Ranije sam bio blizu iračkog Erbila, ali se izjalovilo jer se nisam dogovorio sa upravom. Takođe sam bio blizu moldavskog Šerifa, tada je transfer pao u vodu jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja. Sada sam slobodan i to dosta olakšava situaciju, nadam se da će biti treća – sreća.

Komentari