Spasimo Mašinac!

Sutra je 8. mart

Ma koliko taj datum nosio i dozu patetike, mnoge će supruge, mame, devojke, bake, sestre, ćerke, osetiti posebnu pažnju ove subote.

A hoće li se iko setiti ovih devojaka? Naslednica šampionskih generacija najtrofejnijeg kluba u niškom sportu i srpskom ženskom fudbalu. One nemaju drugih želja, osim jedne. Da im se dopusti da rade ono za šta su se udarnički spremale na Belom kamenu. Da razviju silni potencijal, koji su nagovetile sa osam golova u dva kontrolna meča u mreži lidera makedonskog prvenstva. Da nastave da koračaju stazom koju su utabale u jesenjem delu sezone i na proleće se u Superligi odmere među četiri najbolja tima u državi. One bi samo da igraju, i to je sve!

Šampionat se nastavlja za samo 15 dana, a hoće li fudbalerke Mašinca i dalje učestvovati u njemu-ogromno je pitanje! Odlukom Gradskog veća Niša, da nakon što Komisija za sport nije bodovala naš klub, Mašincu ne dodeli ni dinar iz budžeta za 2014. godinu, nastavak takmičenja, ali i samo dalje bitisanje kluba krajnje je neizvesno!

Istina je stara i dobro poznata da se prijatelji u nevolji poznaju. Dirnuti smo reakcijom javnosti na udarac koji nas je zadesio. Komentarima na društvenim mrežama, zabrinutošću naših sportskih rivala, porukama običnih građana Niša, ljubitelja fudbala i sporta, naših komšija koje svakodnevno srećemo na ulici…

Na žalost, to nije dovoljno. Bez pomoći sponzora, koga u današnje vreme nije moguće obezbediti bez pomoći autoriteta čelnih gradskih funkcija, spasa nam nema. Ugasiće se klub koji je šampion bio 24 puta, pehar nacionalnog kupa osvajao 15 puta, ovoj državi darivao gotovo sve istaknute reprezentativke unazad nekoliko decenija…

A ne tako davno, drugima smo se u nevolji našli baš mi. U vreme rekonstrukcije stadiona u Čairu, našim sportskim prijateljima, Radničkom i Sinđeliću, pružili smo utočište, a za uzvrat dobili samo neispunjena obećanja. Geneza naših dugova, zbog kojih danas ispaštamo, nastala je baš tada. Treba li da se pokajemo što smo bili solidarni?

Cele Srbije oči uprte su u nas, dragi sugrađani! Oni koji ne poštuju prošlost, teško da imaju svetlu budućnost. Mi prošlost znamo da poštujemo i zato za 2. april spremamo Skupštinu kluba, na kojoj bismo, između ostalog, obeležili velike jubileje: 90 godina ženskog fudbala u Nišu, 25 godina od osvajanja titule nezvaničnog prvaka Evrope u Mentonu! Zar da, umesto toga, na bravu stavimo katanac? Ne dozvolite da vas po tome pamte pokoljenja, vi, kojima je zapala moć da na ovo možete da utičete! Spasimo Mašinac!

 

Preuzeto sa: http://www.zfkmasinac.com/

Komentari