Srbi pozlatili u Brazilu

Sjajno su danas počele finalne borbe na SP u kik boksu u Brazilu.

Prvo zlato za Srbiju je odneo Ljubo Jalovi (K1 pravila do 75. kg) lako je pobedio Italijana Lacopa Scaringella, jednoglasnom odlukom sudija – 3:0.

Drugi meč, drugo zlato. Miljan Vidović (K1 pravila do 81. kg) pobedio je  Bugarina Jordana Jankova 3:0.

Posle pauze od sat vremena ušla je prva dama naše reprezentacije Sanja Sučević (K1 pravila do 51.kg). Ona je izgubila od Iranke Lari Farinaz- 3:0. Sanja se morala zadovoljiti srebrom

Za treće zlato se pobrinula ko drugo nego Eva Halaši.Zlatna devojka srpskog kik boksa osvojila je novo odličje u Brazilu. U finalu Eva Halaši (K1 pravila do 65 kg) je bila bolja od Juliane Werner De Aguiar (Brazil) slavila 3:0.

Još jedno srebro osvojio je najiskusniji član Miloš Anić. U finalu ( LK do 65.kg) nije uspeo da savlada Turčina Ramazana Ciceka. Iako mu je malo falilo Cicek je pobedio 2:1.

Do nedavno je bio junior, ali već tada se videlo da će biti veliki šampion. Aleksandar Konovalov u meč za seniorsko svetsko zlato još jednom je potvrdio raskošni talenat, ali i to da uvek, u svakom meču, daje sve od sebe. Facsona Perine (Mauricijus) je u finalu izdržao nepunu jednu rundu, a onda ga je Konovalov poslao u svlačionicu. Do zlata je stigao nokautom u prvoj rundi.

Kasno uveče je na rasporedu veliko finale Nenad Pagonis protiv Hrvata Argona Pretenija u disciplini Lov kik do 91.kg. To će biti prava poslastica za sve ljubitelje ovoga plemenitog sporta.

(Izvor kik boks savez Srbije)

Komentari