Srbi sjajni, Brazilci briljantni u finalu

Srbija ipak nije uspela da osvoji prvo Svetsko prvenstvo igrača do 23 godine.

U finalu, nakon dosta uzbuđenja je trijumfovao Brazil nakon taj brejka, dakle konačan rezultat 3:2 a po setovima: 29-27, 15-21, 21-17, 19-21, 15-13.

U meču u kome su Srbi na kraju osvojili srebro, viđeno je dosta preokreta. Tako je u prvom setu nakon vođstva Srbije, Brazil u drugom delu seta došao do svoje igre i pobedio “na dva poena razlike”.

U drugom setu, ekspresno izjednačenje, sigurna igra našeg tima, bez oscilacija donela je sigurno osvajanje tog seta.

Nakon toga, Brazilcima je pripao još jedan set sa rezultatskom klackalicom, ali nakon rezultata 15:14 za Srbiju, “Karioke” su vezale nekoliko poena i na kraju poveli sa 2:1.

Nakon dosta uzbuđenja i tesnog rezultata, naš tim je uspeo da osvoji četvrti set i izbori taj-brejk. Jedna nijansa je nedostajala srpskom timu na ovom meču i to se najbolje video u odlučujućem setu, Brazilci su stekli dva poena prednosti i održavali ih do konačnih 15:13 i konačnu pobedu od 3:2.

Statistički, najviše poena na meču ostvario je Aleksandar Atanasijević, čak 25, u ekipi pobednika Arauho je osvojio dva boda manje.

Atanasijević je proglašen za najboljeg korektora na SP, dok su Uroš Kovačević i Filip Stoilović zvanično najbolji primači servisa.

 

Komentari