Srbija-Crna Gora (20:15h)

Mečevi ove dve reprezentacije uvek su interesantni, i uvek do poslednjih sekundi neizvesni. Danas će jedan od favorita za osvajanje turnira otići kući bez medalje. Da li će to biti srpski ”delfini” ili crnogorske ”ajkule”, saznaćemo večeras. Igrači obe ekipe su stavile ulogu favorita na protivničku ekipu.

Ako se pitate, zašto se ove dve ekipe sastaju tako rano? Zato što su Crnogorci kiksnuli u 1. kolu grupne faze, protiv Grčke i tako su grupu završili na 2. mestu, dok je Srbija bez poraza prošla grupu, i u osmini finala deklasirala Rumuniju 13:5. Crna Gora je do Srbije stigla preko Kanade, pobedom od 12:4.

Poslednji put, ove dve ekipe su se sastale  15. juna ove godine u svetskoj ligi, kada smo mi slavili sa 8:6, i plasirali se u finale, gde smo pobedili Mađare. A sigurno jedan od najzanimljivijih vaterpolo mečeva ikada se desio na Olimpijadi u Londonu 2012 godine, gde je bilo dosta prljave igre, isključenja i ostaloga… ”Ajkule” su vodile 11:8 šest minuta pre kraja, ali je usledila neverovatna serija od 4:0 naše reprezentacije, i bronzana medalja se našla oko vrata naših vaterpolista…

Koja god ekipa da ispadne, sigurno će joj biti jedan od najlošijih rezultata od kada su samostalne, jer stalno ove dve ekipe gledamo bar do polu finala.

Ostale utakmice:

Grčka-Mađarska KRAJ 3:9
Hrvatska-Australija 17:00h
Španija-Italija 21:45h

 

Komentari