Srbija gubi još jednog golgetera

Nakon slučaja Marka Devića koji je kao jedan od najboljih strelaca u ukrajinskom fudbalu bio uporno ignorisan od srpskih selektora, da bi na kraju debitovao za nacionalni tim Ukrajine, naša zemlja gubi još jednog golgetera.

Nemanja Nikolić, rođeni Senćanin već godinama gradi karijeru u mađarskim klubovima, a budući da je po majci Mađar, pre nekoliko godina dobio je mađarski pasoš. Iako je njegov golovni bilans bio vredan pažnje, niko iz fudbalskih vlasti ga nije ozbiljno uzeo u razmatranje za dres “Orlova”. Situacija je potrajala nekoliko godina, zbog kategoričnosti selektora “Lake konjice” da pod zastavu ne zove strance, međutim to je od danas prošlost.

Večeras će Mađari nastupati protiv Holandije na Amsterdam Areni, a u špicu napada će im pomoć pružiti ovaj momak srpskog porekla.

Uzgred, iako je Srbija odavno izgubila priliku da se plasira na SP u Brazilu naredne godine, Mađarska nije, trenutno su sa 14 bodova na drugom mestu svoje kvalifikacione grupe, a ukoliko sačuvaju poziciju ispred Turske (13 bodova) naći će se u baražu. Očekuje se zanimljiv rasplet budući da se večeras sastaju: Holandija – Mađarska i Estonija – Turska, a za četiri dana se igraju mečevi Mađarska – Andora i Turska – Holandija.

 

Komentari