Srbija odličnom odbranom srušila Bosance

Srbija ima dve pobede, nakon Litvanije poražena je i selekcija Bosne i Hercegovine.

Na drugom meču Evropskog prvenstva u Sloveniji, Srbija je savladala jednu od članova bivše SFRJ, BiH. Naši momci su odličnim otvaranjem meča došli do prednosti od 12 poena na kraju prvog kvartala (28:16). Do poluvremena su Srbi mogli i ubedljivije da vode, par grešaka i “brzih šuteva” je dovelo do toga da rezultat na poluvremenu bude 45:31, iako je u jednom navratu druge četvrtine bilo 40:22. Situacija koja je možda i odlučila meč drugog kola jeste ona gde su naši momci silovitim napadima i serijom od 11-0 srušili sve nade Bosancima, već početkom drugog poluvremena. Ipak, reprezentativci BiH su uhvatili “priključak” i u poslednji period ušli sa minus 15 poena. Naši susedi su uspeli da smanje zaostatak na 10 poena, ali je sve dileme rešila mirna ruka Danila Anđušića, koji je sa linije za tri poena rešio meč. Konačan rezultat- 77:67

Srbija:
Nedović 11, Nem. Krstić, Micić 5, Bogdanović 8, Bjelica 7, Marković 15, Kalinić 2, Gagić 2, Nen. Krstić 10, Anđušić 5, Katić 12, Štimac.

BiH:
Pašalić 5, Mašić, Stipanović, Šutalo 2, Rajt, Bavčić, Gordić 2, Kikanović 13, Teletović 16, Peršić 10, Đedović 17, Sinanović.

Komentari