Srbija – sportska bajka o dobrim rezultatima i uz manjak ulaganja

Postoji jedno carstvo na Balkanu, o njemu se pripovedaju razne priče…

Carstvo koje je godinama siromašno, a opet tako bogato.
Pitate se kako je to moguće… ispričaću vam.

Zemlja iz ove bajke se zove Srbija, siromašna mala zemlja, na trusnom Balkanu, tu zemlju su mnogi podcenjivali i ponižavali… uglavnom jer je siromašna.

Legenda kaže da je u njoj postojala grupa vitezova, kojima novac uopšte nije bio važan, imali su veliko srce i to im je bilo dovoljno. Te vitezove zvali sportisti.
Nadaleko su bili poznati, svako ko je imao priliku da im se suprotstavi pokleknuo je pred njima,
neki su po zanimanju bili košarkaši, teniseri, odbojkaši, džudisti…Stizali su do vrha čak i ako nisu imali bogate kraljeviće koji su ih podržavali u viteškim nadmetanjima, nisu imali sjajne oklope, nova oruđa, ipak, imali su nešto od čega je ceo svet strepeo, imali su veliko srce, puno želje i volje, da ostave svoja srca na bojištima, kako bi građani te siromašne zemlje Srbije bili ponosni, jer osim tih sportista i nisu imali mnogo.

Svetski broj 1

Najveći od tih junaka beše jedan Novak, poznat u svim kraljevstvima širom sveta, on je po profesiji bio teniser. Puno je radosti doneo svojoj zemlji, Novak, od milja zvani Nole, imao je skromne početke. U Srbiji, kako kaže legenda, nije bilo mnogo mesta, na kojima bi mladi Nole, mogao da vežba svoje veštine, ali bio je odlučan, udarao lopticu o zid i svakodnevno bivao sve bolji i bolji.

O nedostatku novca niko nije brinuo, jer su Nole i Drugari, medju njima i vitezovi košarke, celim srcem igrali za svoj narod. U mnogo navrata oni su dali nadu svom narodu, da novac ne predstavlja sve na ovom svetu, tu grupu hrabrih vitezova predvodio je u jednom trenutku Aleksandar, u svojoj zemlji poznat kao Sale, pred njima su klecale, po legendi velike sile tih sportova, moćni Litvanci, još moćniji Amerikanci, Srbi tada zaboraviše sve muke ovoga sveta, jer za njih nije bilo ponosnijih momenata od tih, kada je mali David, srušio velikog Golijata.

Uvek najbolji kada je najpotrebnije
I za kraj beše jedna hrabra dama, ime joj beše Milica. Bila je najbolji vitez džudoa u celom svetu.
Kao i ostali junaci ove legende, nije imala idealne uslove da postane najbolja, ali je ipak postala, jer i ona je imala veliko Srce, srce koje krasi malu naciju na brdovitom balkanu, zemlju koja nema nista, a najbogatija je na svetu, zemlja koja ima velike vitezove i narod sa velikim srcem, to je zemlja Srbija. Gde uslova za napredak sporta nema, a sport je jedina nada u zemlji.

Zlatna devojka iz Londona

Komentari