Srbija u polufinalu Mini Svetskog kupa

Pored domaće selekcije, polufinale su izborili još Rumunija, Norveška i Slovačka.

Sportsko leto Fontana je juče bila mesto okupljanja najboljih timova ambasada koje su u našoj zemlji. Pregršt lepih poteza, golova i akcija je palo u senku osnovne poruke koju su svi okupljeni slali čitavom Svetu i zemljama iz kojih nam ambasadori dolaze, a to je FER PLEJ.

Ovo tradicionalno takmičenje koje može samo po zvanju biti revijalno ali ne i po požrtvovajnu samih aktera mečeva je počelo juče grupnim fazama a završava se danas.

U grupi A u kojoj je i naša selekcija, prolaz nije obezbedio Japan. Japanci su pretrpeli poraz i od Slovačke (0:0, a posle jedanaesteraca 1:2) i od domaćina (0:2). Srbija je nakon remija sa Slovačkom zbog bolje gol razlike iz grupe A izašla kao prvoplasirana, rezultat tog meča bio je 1:1.

Rezultatski interesantnije je bilo u grupi B, najpre je Rumunija slavila protiv Švajcarske selekcije sa 1:0, pa je u drugom meču Švajcarska dobila Norvešku identičnim rezultatom, a krajnje komplikacije su usledile nakon trijumfa Norveške nad Rumunijom (2:1). Švajcarska je tako završila učešće na ovogodišnjem Mini Svetskom kupu, dok će Rumunija kao drugoplasirana ići na megdan našoj selekciji u polufinalu.

Završne utakmice Mini Svetskog kupa su danas na programu, prvo će koplja ukrstiti Norveška i Slovačka u 18:20h, a posle njih će na teren istrčati Rumunija i Srbija (18:50). Za 20h je zakazan meč za treće mesto, dok je veliko finale na programu od 20:40h.

Foto: Fontana Beograd Tim
P.L.

Komentari