Srbija večeras još ubedljivija protiv Rusije (Srbija – Rusija 3:1)

Odbojkaši Srbije još jednom su slavili protiv ekipe Rusije, nakon što su sinoć u veoma neizvesnom meču dobili Ruse rezultatom 3:2, danas im je pošlo za rukom da mnogo lakše dođu do pobede protiv Olimpijskog šampiona, rezultat je na kraju bio 3:1 (21:25; 25;16; 25:18; 25:20) za Srbiju.

Trener Srbije Igor Kolaković nakon sinjoćnjeg meča najavio je da danas očekuje veći otpor ruske reprezentacije. U odličnoj atmosferi “Čaira” taj otpor izostao je. Koliko zbog velike podrške navijača, toliko i zbog povrede libera Valentina Golubeva, igra gostiju drastično je opala u četvrtom setu. Orlovi su to na najbolji mogući način iskoristili i uz dosta rotacija u odnosu na jučerašnji meč stigli do više nego ubedljive i zaslužene pobede.  U redovima naše reprezentacije istakao se Nemanja Petrić koji je postigao 24 poena iz 39 napada na polje Rusije. Dok je u redovima Rusije ponovo najbolji bio Biriukov Denis sa 14 poena.

Marko Podraščanin nije krio zadovoljstvo nakon podviga koji su napravili mladi igrači Srbije.

“Juče smo obećali da ćemo igrati bolje, to smo pokazali na terenu, pobeda protiv Olimpijskog šampiona nije mala stvar, svi smo perspektivni i mladi igrači, nadam se da ćemo to pokazati na terenu”.

Trener Rusije Andrej Voronkov rekao je da i pored toga što odbojka razdvaja igrače mrežom, Srbija i Rusija spojeni prijateljstvom, potom je analizirao meč.

“Ovo je bila drugačija utakmica, jer je Kolaković napravio tim koji je imao dobre strane, poput Petrića koji je dao sve od sebe. Napravili su rotaciju svih onih igrača koji nisu toliko bili u prvom planu u prošloj sezoni. Želeli smo da se vratimo, ali nismo uspeli, nijedan igrač nije dao sto posto svojih mogućnosti pa je izostao rezultat kojem smo težili”.

Komentari